Μεξικανός τη «λέει» στον Musk καταστρέφοντας Model 3 [video]

Μεξικανός τη «λέει» στον Musk καταστρέφοντας Model 3 [video]

Εναλλακτικός καλλιτέχνης καταστρέφει Model 3 για να ματαιώσει το εργοστάσιο της Tesla στο Μεξικό.

Tesla Model 3

Είναι καλλιτέχνης από το Μεξικό. Δεν είχε ποτέ δικό του αυτοκίνητο και κυκλοφορεί μόνο με ποδήλατο. Θέλει να δείξει στον Elon Musk την αντίθεσή του στο νέο εργοστάσιο της Tesla στην πατρίδα του, οπότε αποφάσισε να τον προκαλέσει προσγειώνοντας έναν πελώριο βράχο στην οροφή ενός Model 3.

Ο λόγος για τον Chavis Marmol, έναν 42χρονο γλύπτη, που σκέφτηκε τον ευφάνταστο τρόπο της καταστροφής του Tesla 3 για να προκαλέσει τον Νοτιοαφρικανό CEO, αλλά και για να κερδίσει δημοσιότητα.

Εννέα τόνοι στην οροφή ενός Model 3; Αν ο Musk καταστρέφει την πατρίδα μας, θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο

Το σκάλισμα των εννέα τόνων ανυψώθηκε χρησιμοποιώντας γερανούς κι έπεσε με δύναμη στη γυάλινη ηλιοροφή του ηλεκτρικού μοντέλου.

Tesla Model 3

Δεν είναι μια απλή πέτρα, αλλά έχει εμπνευστεί από τα κολοσσιαία σκαλίσματα των Olmec, που θεωρούνται ο πρώτος γνωστός μεγάλος μεσοαμερικανικός πολιτισμός. Το πρωτότυπο «έργο τέχνης» βρίσκεται σε οικόπεδο που ανήκει στο Colima 71, ένα ακριβό ξενοδοχείο στην Πόλη του Μεξικού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μεξικό, Kερκόπορτα για να μπουκάρει η Κίνα στις ΗΠΑ

Το να βρεθεί ένα Model 3 δεν ήταν εύκολο, ούτε φθηνό. Προφανώς κι ήταν μεταχειρισμένο αφού «δεν μπορούσαμε να το αγοράσουμε καινούργιο», δήλωσε η Ana Margarita Ongay. Πρόκειται για την καλλιτεχνική διευθύντρια του ξενοδοχείου, η οποία πρόσθεσε ότι υπήρξε χορηγός για το αμερικανικό EV, η ταυτότητα του οποίου αποκρύπτεται.

Tesla Model 3

Πώς όμως ένας εναλλακτικός καλλιτέχνης καταστρέφει λειτουργικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Και πώς αυτό βοηθά το περιβάλλον;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η βιογραφία του Elon Musk γίνεται ταινία του Χόλιγουντ

«Αυτό είναι το υπέροχο με την τέχνη, σου επιτρέπει αυτές τις φρικαλεότητες», υπεραμύνθηκε ο Μεξικανός. «Η ιδέα μου ήταν να τρολάρω τον Elon Musk. Κοιτάξτε τι κάνω στο άθλιο αυτοκίνητό σας με αυτό το υπέροχο κεφάλι. Αυτό είναι μεγαλύτερο από εσάς και τις αχαλίνωτες τεχνολογίες σας».

Θυμίζουμε ότι περίπου πριν ένα χρόνο, η Tesla ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κατασκευάσει ένα τεράστιο εργοστάσιο στο βόρειο Μεξικό.

Ο Marmol είπε ότι δεν τον ενόχλησε που καταστράφηκε κάτι αξίας δεκάδων χιλιάδων, γιατί «δεν το πλήρωσα εγώ». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μπαταρίες του Model 3 είχαν αφαιρεθεί πριν την πρόσκρουση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube