node/37746

Μεταχειρισμένο: Nissan Qashqai, 2014 έως 2018

Η δεύτερη γενιά του κόμπακτ crossover της Nissan αποτελεί μια συνετή πρόταση στην αγορά μεταχειρισμένου.

Το Nissan Qashqai (J11) βασίζεται σε μία νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα που εξασφάλισε υψηλή ακαμψία, βελτιωμένα οδικά χαρακτηριστικά και μεγαλύτερους χώρους, χωρίς να προσθέτει επιπλέον βάρος στην κατασκευή. Οι κινητήρες που απαρτίζουν την γκάμα του είναι υπερτροφοδοτούμενοι βενζίνης και πετρελαίου, με τις βασικές εκδόσεις (1.2 DIG-T και 1.5 dCi) να συνδυάζονται αποκλειστικά με κίνηση εμπρός.

Η καμπίνα του Qashqai δεύτερης γενιάς έχει πιο premium αίσθηση χάρη στη νέα σχεδίαση του ταμπλό. Χαρακτηρίζεται από ποιοτικά υλικά και νέα, μεγαλύτερα και πιο άνετα καθίσματα Monoform.
H θέση οδήγησης είναι ψηλή και με μεγάλες δυνατότητες ρύθμισης. Η γενική εργονομία είναι καλή, αλλά η ορατότητα περιορίζεται από τις φαρδιές κολόνες. Πρόβλημα χώρου, πάντως δεν θα έχει ούτε ένας ψηλός οδηγός. Άνετοι είναι οι χώροι και στο πίσω κάθισμα, όπου δύο υψηλόσωμοι επιβάτες ταξιδεύουν ξεκούραστα.

Οι θέσεις για μικροπράγματα μέσα στην καμπίνα είναι αρκετές και πρακτικές. Πρακτικό είναι και το πορτμπαγκάζ, με το διαιρούμενο δάπεδο να επιτρέπει διαφορετικές διαμορφώσεις. Η χωρητικότητα των 430 λίτρων βρίσκεται άνω του μέσου όρου, ενώ διπλώνοντας τις πλάτες των καθισμάτων έχεις στη διάθεσή σου χώρο με επίπεδο δάπεδο για εύκολη φόρτωση.

Nissan Qashqai rear tracking

Πόσο θα μου κοστίσει η συμβίωση;
Οι νέοι κινητήρες βενζίνης και οι δοκιμασμένοι πετρελαίου χαρίζουν λογική κατανάλωση και συγκρατημένες εκπομπές CO2 που δεν επιβαρύνουν με μεγάλο κόστος τον ιδιοκτήτη του ιαπωνικό crossover. Παράλληλα, το κόστος της περιοδικής συντήρησης του Nissan Qashqai δεν ξεφεύγει σε κόστος.

Πώς είναι σήμερα;
Το Nissan Qashqai 1.6 dCi 4WD που δοκιμάζουμε είναι μοντέλο 2014 με κάτι παραπάνω από 53.000 km. Αυτό σημαίνει ότι έχει γράψει λίγα χιλιόμετρα για μοντέλο της κατηγορίας, με λιγότερο από 15.000 km το χρόνο, αποτελώντας ένα εξαιρετικό δείγμα του μοντέλου. Τα τέσσερα χρόνια που έχει στην πλάτη του δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά στο εσωτερικό. Μόνο η δερμάτινη επένδυση του τιμονιού τα μαρτυρά, με τα υπόλοιπα χειριστήρια και τους διακόπτες να δείχνουν και να λειτουργούν όπως καινούρια. Ο χώρος για τους πίσω είναι άθικτος, μαρτυρώντας ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του δεν είχε οικογενειακές υποχρεώσεις.

Στο δρόμο, το συγκεκριμένο Nissan Qashqai συμπεριφέρεται υποδειγματικά, με την ανάρτηση και το συμπλέκτη να έχουν διατηρήσει την καλή και σωστή λειτουργία. Ο έλεγχος παραμένει αποτελεσματικός, τα ηλεκτρονικά επεμβαίνουν όταν χρειάζονται και η τετρακίνηση (λειτουργία Auto) λειτουργεί αποτελεσματικά εμπλέκεται άμεσα στη λειτουργία Auto.

Nissan Qashqai Interior

Πόσο πρέπει να πληρώσω;
Το Nissan Qashqai είχε πολύ καλή εμπορική πορεία στη χώρα μας και, όπως είναι ευκόλως κατανοητό, οι πιο περιζήτητες εκδόσεις είναι οι πετρελαιοκίνητες. Υπάρχουν κάμποσες εκδόσεις εξοπλισμού στην αγορά μεταχειρισμένου και η τιμή τους ξεκινά από τις €13.500 για ένα από τα πρώτα μοντέλα, χωρίς όμως τετρακίνηση.

Τι πρέπει να προσέξω;
Τα στοιχεία που έχουμε μαζέψει για το Nissan Qashqai αναφέρουν ότι η συχνότερη βλάβη αφορά τις ηλεκτρικές ευκολίες και το ηχοσύστημα. Βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν στην εντέλεια, ενώ μην παραλείψετε να ελέγξετε και στον συμπλέκτη.

Αμάξωμα–Εσωτερικό
Το ταμπλό αποτελείται από μαλακά και σκληρά πλαστικά, καθώς και από διακοσμητικά piano black στην κεντρική κονσόλα. Η 4ετία δείχνει να μην τα έχει επηρεάσει και η διακοσμητικά φάσα αντιστέκεται καλά στις γρατζουνιές.
Το αμάξωμα και η βαφή δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση, με το χρώμα να είναι ανθεκτικό στα γδαρσίματα και τις θάμπωμα, ενώ σε παρόμοια καλή κατάσταση είναι και τα πλαστικά των φώτων εμπρός και πίσω.

Nissan Qashqai Instrument Panel

Μετάδοση-Σύστημα διεύθυνσης
Το υποβοηθούμενο τιμόνι δεν έχει χάσει την αίσθησή του και δεν περνά κραδασμό στα χέρια του οδηγού. Η αυτόματη τετρακίνηση εμπλέκεται άμεσα και αθόρυβα.

Κινητήρας
Ο χώρος του κινητήρα παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα. Ο 1.6 dCi των 130 ίππων με 53.000+ km παραμένει πολιτισμένος με λίγους κραδασμούς και γραμμική απόδοση.

node/39104

Αυτό είναι το νέο Nissan Qashqai [video]

Μια πρώτη ματιά στη νέα γενιά του Qashqai που θα συμβάλλει τα μέγιστα στη νέα εποχή της Nissan.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Αυτό είναι το νέο Nissan Qashqai [video]

Η Nissan ανακοίνωσε χθες το νέο στρατηγικό στρατηγικό σχέδιο για επιστροφή στην κερδοφορία το οποίο περιλαμβάνει την παρουσίαση 12 νέων μοντέλων, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και η νέα γενιά του Qashqai. Παρακολουθώντας πιο προσεκτικά το teaser video που δημοσίευσε η ιαπωνική φίρμα, καταφέραμε να ξεχωρίσουμε και να βελτιώσουμε ψηφιακά τρεις εικόνες από το δημοφιλές C-SUV το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2020.

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τις εικόνες, η σιλουέτα του νέου Qashqai είναι πιο σπορ και αεροδυναμική, με εντονότερη κλίση της οροφής και του πίσω παρμπρίζ το οποίο σκεπάζεται από μια αεροτομή.

Στο ρύγχος, η γρίλια V-Motion δανείζεται στοιχεία από το μικρότερο Juke, ενώ τα φώτα θυμίζουν έντονα το πρωτότυπο IMQ (2019) που αποτελούσε προπομπό της έκδοσης παραγωγής του Qashqai και επηρέασε σε μεγάλο βαθμό το σχεδιασμό του. Βέβαια, όπως είναι λογικό,το αμάξωμα έχει εξορθολογιστεί για τις ανάγκες της παραγωγής, με λιγότερο έντονες πτυχώσεις, και πιο συμβατικές λύσεις όσον αφορά τα φώτα, τους προφυλακτήρες και τους αεραγωγούς. Παρόλα αυτά, το Qashqai διατηρεί την χαρακτηριστική γραμμή στο προφίλ του IMQ και τους τονισμένους πίσω ώμους.

Nissan
Το ρύγχος του νέου Qashqai διακρίνεται ανάμεσα στα νέα Pathfinder (αριστερά) και X-Trail (δεξιά) αποκαλύπτοντας τα φώτα LED που θυμίζουν το πρωτότυπο IMQ.

Σημαντική θα είναι και η αναβάθμιση στο εσωτερικό όσον αφορά το σχεδιασμό, την ποιότητα και την τεχνολογία, με το νέο ψηφιακό περιβάλλον οδήγησης το οποίο θα είναι κοινό με το συγγενικό X-Trail να περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνη αφής στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας.

Το νέο Qashqai θα βασίζεται σε μια εξέλιξη της πλατφόρμας CMF. Από πλευράς κινητήρων, η γκάμα δεν θα περιλαμβάνει diesel, την θέση των οποίων θα πάρουν νέα υβριδικά συστήματα - το ePower της Nissan, ένα νέο Plug-in Hybrid που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Mitsubishi, και mild-hybrid εκδόσεις για μείωση του μέσου όρου εκπομπών CO2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλα όσα γνωρίζουμε για τα νέα Nissan Qashqai και X-Trail

node/39098

Nissan All Clear Service: Φροντίδα και οικονομία

Καλοκαιρινή προστασία και φροντίδα για το Nissan σας, με γνώμονα την μέγιστη δική σας ασφάλεια, αλλά και την οικονομία.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Nissan All Clear Service: Φροντίδα και οικονομία

Με κεντρικό σύνθημα «Αυτή η μάσκα σου προσφέρει ασφάλεια», η Nissan θέλει να τονίσει, μέσω του καλοκαιρινού προγράμματος All Clear Service, τη σπουδαιότητα της υγιεινής και της ασφάλειας και στο After Sales Service, αυτή την περίοδο που διανύουμε τη φάση της αποκλιμάκωσης της πανδημίας COVID-19 στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η Nissan με το πρόγραμμα All Clear Service προσφέρει :
• ΔΩΡΟ τον ΦΠΑ 24% στα Ανταλλακτικά Service
• ΔΩΡΕΑΝ Έλεγχο 24 Σημείων
• ΔΩΡΕΑΝ Οδική Βοήθεια για ένα έτος

Έχοντας ως βασική επιδίωξη τη διατήρηση της εξυπηρέτησης στο υψηλότερο δυνατό σημείο, με προτεραιότητα την ασφάλειά σας, η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. θα συνεχίσει με συνέπεια και υπευθυνότητα να εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών φορέων και την σχετική νομοθεσία, προκειμένου να διασφαλιστεί το αγαθό της δημόσιας υγείας.  

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το καλοκαιρινό πρόγραμμα All Clear Service, παρέχονται στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Nissan, αλλά και στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Nissan

[Δελτίο Τύπου Nissan]

TAGS