node/39780

Μεταχειρισμένο: Ford Focus, 2011 έως 2018

Η τρίτη γενιά του δημοφιλούς Ford Focus παραμένει ένα ικανό και ευχάριστο στην οδήγηση μικρό οικογενειακό.

Όταν παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του Ford Focus το 1998, αμέσως καθιερώθηκε ως το μικρό οικογενειακό για τους ενθουσιώδεις οδηγούς. Ήταν πρακτικό και καλά εξοπλισμένο και, σε συνδυασμό με την φήμη της Ford για την κατασκευή αυτοκινήτων που έχουν καλή σχέση τιμής προς αξία, σύντομα έγινε ένα από τα δημοφιλή μοντέλα της κατηγορίας του.

Το ίδιο συνέβη και με τις επόμενες γενιές του μοντέλου. Παρά το γεγονός ότι έχουν βαρύνει και είναι κατασκευαστικά πιο πολύπλοκες, έχουν διατηρήσει τον σπορ χαρακτήρα. Η τρίτη γενιά του μοντέλου παρουσιάστηκε το 2011 και εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα κορυφαία στην οδήγηση μοντέλα της κατηγορίας, κουβαλώντας παράλληλα τεχνολογία που οι δύο προηγούμενες γενιές του δεν μπορούσαν καν να φανταστούν.

Το Ford Focus Mk3 διέθετε μία μεγάλη γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Στην αρχή της καριέρας του, η γκάμα πετρελαίου ξεκινούσε με τον 1.6 TDCi σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 95 ή 115 ίππους, ενώ η βενζινοκίνητη διέθετε τον 1.6 Ti-VCT με 105 ή 125 ίππους. Το 2012 ο 1.6 Ti-VCT αντικαταστάθηκε από τον 3κύλινδρο 1.0 EcoBoost με 100 ή 125 ίππους. Εκείνη την εποχή επικρατούσε μια δυσπιστία για την ικανότητα του μικρού βενζινοκινητήρα να κινεί ένα τόσο μεγάλο αυτοκίνητο, αλλά αποδείχθηκε ικανός για το μέγεθος του Focus και με καλή ποιότητα λειτουργίας. Η γκάμα κινητήρων ολοκληρώνεται με τον 4κύλινδρο 1.6 EcoBoost με 150 ίππους ή 182 ίππους, εκδόσεις που ναι μεν προσφέρουν ταιριάζουν καλύτερα στο μέγεθος Focus, αλλά ανεβάζουν και την κατανάλωση.

Ford Focus MTX DRIVE 2

Η αισθητική ανανέωση του 2014 έφερε και αλλαγές στους κινητήρες, με τον 1.6 EcoBoost να γίνεται 1.5, χωρίς αλλαγή στην ισχύ, και τον 1.6 TDCi να αντικαθίσταται από τον καινούριο 1.5 TDCi σε τρεις εκδόσεις ισχύος: με 95, 105 ή 120 ίππους. Η ενδιάμεση έκδοση με τους 105 ίππους αφορά την έκδοση Econetic που δοκιμάζουμε σε αυτές τις σελίδες, διαθέτοντας παράλληλα χαμηλωμένη ανάρτηση και πιο μακριά κλιμάκωση στο 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Αρκετά ήταν και τα επίπεδα εξοπλισμού, με όλα τα Focus να διαθέτουν κλιματισμό, cruise control με περιοριστή ταχύτητας, θύρες USB και Aux, πολυλειτουργικό τιμόνι, ηχοσύστημα Ford Sync, Ford MyKey, Door Edge Protectors και όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες. Όσο βέβαια ανεβαίνουμε σε εξοπλισμό συναντάμε χαρακτηριστικά όπως αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, θερμαινόμενο παρμπρίζ, ζάντες αλουμινίου κ.ά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ψηφιακή πλατφόρμα για αγορά μεταχειρισμένων από την CarNext

Οδηγώντας το Focus MK3 θα εκτιμήσεις την καλά ρυθμισμένη ανάρτηση που συνδυάζει το υψηλό επίπεδο άνεσης με τη σπορ συμπεριφορά στη γρήγορη οδήγηση. Με την ενίσχυση της ακαμψίας του εμπρός μέρους που έφερε η ανανέωση, το τιμόνι προσφέρει περισσότερη ακρίβεια, και όλα τα χειριστήρια έχουν αυτή την «καλολαδωμένη» αίσθηση που κάνει τα μοντέλα της Ford τόσο ευχάριστα στον δρόμο. Ψάχνοντας για ψεγάδια σημειώνουμε μόνο τον μεγάλο κύκλο στροφής που ίσως δυσκολέψει όσους κινούνται συχνά στα στενά της πόλης. Οι πιο απαιτητικοί θα ήθελαν και τη δυνατότητα απενεργοποίησης του ESP, όμως το σύστημα δεν είναι ιδιαίτερα παρεμβατικό οπότε σπάνια ενοχλεί.

Ford Focus MTX DRIVE 4

Η σχεδίαση του ταμπλό είναι ογκώδης στο κέντρο της και τα πλήκτρα του ηχοσυστήματος παραπέμπουν σε κινητό τηλέφωνο παλαιότερης γενιάς. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ένα μίγμα μαλακών και σκληρών καλής ποιότητας, με την συναρμογή να είναι ακόμα καλύτερη.

Στο Focus τρίτης γενιάς οι ψηλότεροι οδηγοί θα ήθελαν να κάθονται λίγο πιο χαμηλά, ενώ το ύψος του καθίσματος του συνοδηγού δεν ρυθμίζεται σε καμία έκδοση. Το σημαντικότερο μειονέκτημα του εσωτερικού του είναι οι χώροι. Ο χώρος για το κεφάλι των πίσω είναι επαρκής, αλλά όχι και εκείνος για τα πόδια τους. Η ύπαρξη ρεζέρβας ανάγκης περιορίζει τον χώρο αποσκευών στα 316 lt, αλλά στο μάτι δείχνει μεγαλύτερος και είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμος.

Στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP (2012), το Focus απέσπασε πέντε αστέρια συνολικά, με τον βασικό εξοπλισμό παθητικής ασφάλειας να περιλαμβάνει έξι αερόσακους, σύστημα ελέγχου της ευστάθειας και ενεργό σύστημα φρεναρίσματος μέχρι τα 50 km/h.

Πόσο θα μου κοστίσει η συμβίωση;
Το Ford Focus είναι από τα δημοφιλή μικρά οικογενειακά στη χώρα μας, με την τρίτη γενιά του μοντέλου να μην αποτελεί εξαίρεση. Αυτό μεταφράζεται σε πληθώρα επιλογών στην αγορά μεταχειρισμένου. Υπάρχουν όλες οι εκδόσεις κινητήρα, με την πλειονότητα να αφορά αυτές με χειροκίνητο κιβώτιο.

Από πλευράς περιοδικής συντήρησης, το Focus MK3 απαιτεί service λαδιών μια φορά το χρόνο και γενικό κάθε δύο χρόνια, με το κόστος να κυμαίνεται σε χαμηλά για την κατηγορία επίπεδα.

Ford Focus MTX DRIVE 11

Πώς είναι σήμερα;
To μεταχειρισμένο Ford Focus που δοκιμάζουμε είναι ανανεωμένο μοντέλο του 2015 (12ος/2015). Ο 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας των 1,5 λίτρων αποδίδει 105 ίππους (έκδοση Econetic) και χαρακτηρίζεται από την πολιτισμένη λειτουργία για μοτέρ του είδους. Η ροπή των 270 Nm εξασφαλίζει μεστό τράβηγμα από νωρίς, με το πεντάλ του γκαζιού να έχει καλή απόκριση. Ο ολικός χιλιομετρητής γράφει κάτι λιγότερο από 94.000 km, γεγονός που μαρτυρά ότι πρώτος του ιδιοκτήτης πραγματοποιούσε κατά μέσο όρο 23.000 km.

Παρά τα τόσα χιλιόμετρα, η ανάρτηση εξακολουθεί να ελέγχει σωστά το 5θυρο Focus, ενώ παρόμοια καλή εικόνα παρουσίαζαν και τα φρένα. Επιπλέον, το σύστημα Active City Stop που επεμβαίνει μέχρι τα 50 km/h, εξακολουθεί να λειτουργεί υποδειγματικά.

Πόσο πρέπει να πληρώσω;
Η αγορά μεταχειρισμένου έχει πληθώρα Focus όλων των εκδόσεων, με τις περισσότερες επιλογές να διαθέτουν καλό εξοπλισμό.

Υπάρχουν αυτοκίνητα με τιμή εκκίνησης τις €6.800, με τα πιο φρέσκα και ανανεωμένα να φτάνουν και τις 20.000. Για ένα από τα πρώτα ανανεωμένα του 2014-2015 με πραγματοποιημένα όλα του τα service και προσεγμένη εικόνα, υπολογίστε από €10.000 και πάνω.

Ford Focus MTX DRIVE 3

Τι πρέπει να προσέξω;
Τα πρώτα αυτοκίνητα αυτής της γενιάς με τον 1.0 EcoBoost αντιμετώπιζαν πρόβλημα διαρροής ψυκτικού με αποτέλεσμα η Ford να προχωρήσει σε αντικατάσταση των κολάρων του συστήματος. Ακόμα, βεβαιωθείτε για την καλή λειτουργία του συμπλέκτη και του λεβιέ ταχυτήτων, καθώς και τη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου. Θα πρέπει να πραγματοποιεί ομαλές αλλαγές και να μην έχει διαρροές.

Αμάξωμα–Εσωτερικό
Το εσωτερικό του Ford Focus που δοκιμάζουμε είναι σε άριστη κατάσταση, με τα πλαστικά που το αποτελούν και τις ταπετσαρίες (ειδικά πίσω) να δείχνουν σαν καινούρια. Μόνο η δερμάτινη επένδυση του τιμονιού μαρτυρά τα χιλιόμετρα που κουβαλάει. Όλοι οι διακόπτες και τα χειριστήρια έχουν όμορφη αίσθηση, σαν καινούριου, ενώ τα Door Edge Protectors λειτουργούν στην εντέλεια και συνεχίζουν να προστατεύουν από μικροεπαφές.

Στην ίδια πολύ καλή κατάσταση είναι και όλα τα μονωτικά πλαστικά στο πλαίσιο των θυρών και των παραθύρων. Το ηχοσύστημα εξακολουθεί να λειτουργεί σωστά και η οθόνη του έχει κρατήσει τη ζωντάνια της.

Τα μαύρα πλαστικά χαμηλά στο αμάξωμα δεν έχουν ξεβάψει και τα φώτα εμπρός και πίσω δεν δείχνουν σημάδια γήρανσης.

Ford Focus MTX DRIVE 8

Ανάρτηση-Τροχοί
Το αυτοκίνητο που δοκιμάσαμε είχε 16άρηδες ατσάλινους τροχούς με επώνυμα λάστιχα που έχουν ακόμα αρκετή ζωή. Τα αμορτισέρ δεν μαρτυρούν τα κοντά 94.000 km (!) -απόδειξη αλλαγής δεν βρέθηκε στο ιστορικό του- και εξακολουθούν να προσφέρουν άνεση χωρίς να θορυβούν.

Μετάδοση-Σύστημα διεύθυνσης
Ο λεβιές στο 6άρι κιβώτιο της έκδοσης διατηρεί την ευκολία επιλογής σχέσης και το μαλακό πεντάλ του συμπλέκτη δείχνει ότι ο δίσκος έχει ακόμα «ψωμί».

Το τιμόνι έχει διατηρήσει την πλούσια αίσθηση κατά την οδήγηση και η υποβοήθηση δεν κάνει θόρυβο.

Κινητήρας
Ο χώρος του κινητήρα είναι πολύ καθαρός και παρόμοια πολύ καλή εικόνα παρουσιάζει και ο 1.5 TDCi των 105 ίππων. Λειτουργεί σωστά, είναι ευδιάθετος για στροφάρισμα και στις κρύες εκκινήσεις δεν κάνει θόρυβο ούτε διαφοροποιείται η ποιότητα λειτουργίας του.

“Σας ενδιαφέρει το αυτοκίνητο; Ακολουθείστε τον σύνδεσμο ΕΔΩ!

node/39946
Robert Kearns 1927-2005

DRIVE Legend: Robert Kearns 1927-2005

Σε όλη τη ζωή του, ο Kearns έκανε δόγµα του να µην οδηγεί αυτοκίνητα που εξοπλίζονταν την εφεύρεσή του: Υαλοκαθαριστήρες µε διακοπτόµενη λειτουργία. Ήταν ένας τρόπος διαµαρτυρίας για την αδικία που ένιωθε ότι είχε υποστεί από τις αυτοκινητοβιοµηχανία.

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 | Γιάννης Κουτσουφλάκης Επικοινωνία

DRIVE Legend: Robert Kearns 1927-2005

Flash of Genius: Πιθανόν να έχετε δει την ταινία του 2008, αν και δεν σηµείωσε επιτυχία στις ελληνικές αίθουσες. Η ιστορία ενός ανθρώπου που, όπως περιγράφουν τα παιδιά του, ήταν «πεισµατάρης, αποφασιστικός, ιδιαίτερος και ακλόνητος». 

Ένας άνθρωπος που δεν πτοήθηκε από το µέγεθος και την επιρροή της Ford και της Chrysler, σέρνοντάς τις στα δικαστήρια και κερδίζοντας δύο από τις πιο γνωστές υποθέσεις διπλωµάτων ευρεσιτεχνίας κατά εταιριών.

Πατέρας µιας εφεύρεσης
Ο Kearns γεννήθηκε το 1927 στο Gary της Indiana και µεγάλωσε στο προάστιο River Rouge του Detroit. Ύστερα από το γυµνάσιο κατατάχτηκε στον Στρατό των ΗΠΑ και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσµίου Πολέµου ήταν µέλος του Γραφείου Στρατηγικών Υπηρεσιών, το οποίο αργότερα έγινε η CIA. Ύστερα από τον πόλεµο, απέκτησε πτυχίο µηχανικού από το Πανεπιστήµιο του Detroit και το Πανεπιστήµιο της Πολιτείας του Wayne, ενώ υπηρετούσε στους Έφεδρους Πεζοναύτες. Αργότερα εργάστηκε για την Burroughs Corp. επίσης στο Detroit.

Η ιδέα για τους καθαριστήρες µε διακοπτόµενη λειτουργία του καρφώθηκε στη δεκαετία του ’50, όταν ένας φελλός σαµπάνιας χτύπησε και τραυµάτισε το αριστερό µάτι του στον µήνα του µέλιτος. Ένα ατύχηµα που ταλαιπωρούσε τον Kearns όταν οδηγούσε το αυτοκίνητό του υπό ελαφρά βροχή λόγω της συνεχούς κίνησης των µάκτρων, επιδεινώνοντας την όρασή του. «Γιατί να µην εξελίξουµε υαλοκαθαριστήρες που θα “βλεφαρίζουν”, καθαρίζοντας διακοπτόµενα το παρµπρίζ;», σκέφτηκε.

Μέχρι το 1962, η εφεύρεση της διακοπτόµενης λειτουργίας του είχε γίνει πάθος και ο Kearns εργαζόταν µέχρι το ξηµέρωµα στο υπόγειο εργαστήριό του, στο σπίτι του στο Detroit. Και τελικά τοποθέτησε την εφεύρεσή του στο οικογενειακό κονβέρτιµπλ Ford Galaxie 500. To 1967, κατέθεσε την πατέντα και πήρε δίπλωµα ευρεσιτεχνίας, ενώ ενθαρρυνόταν τόσο από τη σύζυγό του Phyllis όσο και από έναν φίλο του, προµηθευτή της Ford, να προσπαθήσει να πουλήσει την ιδέα του στο Μπλε Οβάλ.

Καθώς λοιπόν ήταν καθηγητής στο Wayne State, ο Kearns είχε µια ευκαιρία να δείξει στους µηχανικούς της Ford πώς δουλεύουν αυτοί οι καθαριστήρες. «Τον κάλεσαν ως σύµβουλο», είχε πει η Phyllis κάποια στιγµή. «Ήταν πολύ ιδεαλιστής. Νόµιζε ότι θα ήταν σπουδαίο αν µπορούσε να προµηθεύσει µε καθαριστήρες τη Ford. Νόµιζε ότι ήταν η µεγάλη αµερικανική εταιρεία και τους εµπιστευόταν. Ήταν πολύ αφελής». Η Ford δήλωσε ότι ενδιαφέρεται. «Δείξε µας πώς λειτουργούν και θα τους αγοράσουµε. Αλλά δεν αγόρασαν την εφεύρεση», είχε εξιστορήσει ο γιος του Kearns, Dennis.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο πατέρας του δεν πληρώθηκε για το συµβουλευτικό έργο για τους υαλοκαθαριστήρες. «Έκανε κάποια συµβουλευτική εργασία για τη Ford και αργότερα πληρώθηκε γι’ αυτό, αλλά δεν είχε καµία σχέση µε τους υαλοκαθαριστήρες».

Το 1969, υαλοκαθαριστήρες με διακοπτόμενη λειτουργία εµφανίστηκαν για πρώτη φορά σε μοντέλο της Ford. «Θυµάµαι τις κραυγές και τις φωνές του όταν το ανακάλυψε», εξιστορούσε η Phyllis.

Robert Kearns 1927-2005
Ο πραγµατικός φόβος για τις Ford και Chrysler ήταν ότι ο Kearns δεν ήθελε χρήµατα, αλλά δικαιοσύνη...


Στα δικαστήρια
Το 1976, υαλοκαθαριστήρες που χρησιµοποιούσαν έναν µηχανισµό παρόµοιο µε του Kearns εµφανίστηκαν σε µια Mercedes-Benz. Αυτή η ανακάλυψη και άλλες πιέσεις τον οδήγησαν σε ψυχολογική κατάρρευση. «Τράβηξε τον υαλοκαθαριστήρα µιας Mercedes-Benz και τον έσπασε», είπε ο Dennis.

Ο Kearns εξαφανίστηκε για µέρες. Βρέθηκε σε ένα σταθµό λεωφορείων στο Tennessee, όπου η Phyllis, ο Dennis και ο άλλος γιος του, ο Pat, τον µάζεψαν. «Τα κόκκινα µαλλιά του είχαν ασπρίσει σε λίγες µέρες… Ποτέ δεν ξαναέγινε όπως παλιά». 

Ο Kearns κατέληξε σε ψυχιατρικό νοσοκοµείο του Maryland, για αρκετό καιρό πριν επιστρέψει σπίτι του. Το 1978, ανέθεσε την υπόθεση σε µια µικρή νοµική φίρµα των προαστείων του Detroit, τη Harness, Dickey & Pierce, για να τον εκπροσωπήσει στο δικαστήριο στη δίωξη κατά της Ford.

Ύστερα από 12 χρόνια νοµικής διαµάχης, τα δικαστήρια επιδίκασαν στον Kearns $5,16 εκατ. δολάρια, ψήγµα των 300 εκατοµµυρίων που ζητούσε µε την αγωγή του. Έτσι εφεσίβαλε την πρωτόδικη απόφαση, ανεβάζοντας την αποζημίωση το φθινόπωρο του 1990 στα $10,2 εκατ.

Επί σειρά ετών, ο Kearns κατέθετε αγωγές κατά 26 αυτοκινητοβιοµηχανιών, περιλαµβανοµένης της General Motors, Γερµανών και Ιαπώνων κατασκευαστών. Μέσα από αυτό τον ένδικο «πολυβολισµό», το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ του επιδίκασε ακόµα $20 εκατ. για την αγωγή κατά της Chrysler. «Τα µισά και παραπάνω από αυτά πήγαν προς πληρωµή των δικηγόρων και των νοµικών αµοιβών», δήλωσε ο Dennis Kearns. Οι αγωγές κατά της Ford και Chrysler ήταν οι µόνες που τελικά κέρδισε ο Robert Kearns.

Η εµµονή του Kearns µε την υπόθεση αυτή και οι ατέρµονες δικαστικές διαµάχες είχαν σηµαντική επίπτωση στην οικογενειακή και εργασιακή ζωή του. Η ανέχεια δεν τον εµπόδιζε να απορρίπτει σηµαντικές επαγγελµατικές προτάσεις, ενώ ήταν διαρκώς απών για τη σύζυγό του (µε την οποία χώρισε το 1981) και τα έξι παιδιά του. Παρόλα τα εκατοµµύρια που κέρδισε τελικά, η ζωή του ήταν απλή και µετρηµένη. 

Ο Kearns που πάλευε µε τη νόσο του Alzheimer, πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου το 2005 σε ηλικία 77 ετών. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του οδηγούσε ένα παλιό Ford pick-up του ’78 κι ένα ακόµα παλιότερο Chrysler New Yorker του ’65, που κανένα από τα δυο τους δεν είχε διακοπτόµενη λειτουργία καθαριστήρων...

node/39924

Ford Kuga: Τώρα με έκπτωση €955 

Κάντε ένα test drive και κερδίστε χάρη στο πρόγραμμα Test Drive Bonus. 

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 | Επικοινωνία

Ford Kuga: Τώρα με έκπτωση €955 

Το νέο Ford Kuga είναι τώρα φθηνότερο χάρη στο νέο προωθητικό πρόγραμμα Test Drive Bonus που παρουσιάζει η Ford Motor Ελλάς. Εσείς δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τον Επίσημο Έμπορο Ford της προτίμησής σας, να οδηγήσετε το νέο Kuga και να ανακαλύψετε τα premium χαρακτηριστικά, τους κορυφαίους χώρους και τις τεχνολογίες ασφάλειας και συνδεσιμότητας που προσφέρει, αλλά και να κερδίσετε επιπλέον όφελος που φτάνει έως και τα €955.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ ΤΟΥ DRIVE ΓΙΑ ΤΟ FORD KUGA

Συνεχίζοντας να αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο που συνοδεύει την αγορά κάθε Kuga, η 8ετής εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect έρχεται να αποδείξει έμπρακτα την κορυφαία αξιοπιστία του νέου SUV της Ford και συγχρόνως την εμπιστοσύνη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο νέο της μοντέλο, προσδίδοντας έτσι ένα ακόμα ισχυρό πλεονέκτημα σε όσους επιθυμούν να απολαύσουν χωρίς έννοιες και για πολλά χρόνια ένα απόλυτα σύγχρονο και ασφαλές αυτοκίνητο.

Το προνόμια δεν σταματούν εδώ, καθώς τα ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα FordFinance έρχονται να διασφαλίσουν την αγορά του νέου Kuga με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, όπως το σταθερό ονομαστικό επιτόκιο 1%, η ελάχιστη προκαταβολή 40% και η διάρκεια αποπληρωμής από 12 έως 60 μήνες.

Παράδειγμα Χρηματοδότησης

Μοντέλο: Kuga Trend 1.5L 150PS M6

Ανώτατη Λιανική Τιμής Πώλησης: €25.387

Προκαταβολή 40%: €10.200

Ποσό χρηματοδότησης: €15.187

Αριθμός δόσεων: 60

Επιτόκιο 1% (πλέον εισφοράς 0,60% του Ν. 128/1975)

Έξοδα: €280

ΣΕΠΠΕ: 2,4%

Μηνιαία δόση: €263,54

[Πηγή: Ford]