node/38989

Μεταχειρισμένο: FIAT Panda, 2012 έως σήμερα

Ολοκληρωμένο, άνετο και ασφαλές, το FIAT Panda αποτελεί μία από τις καλύτερες προτάσεις στην μίνι κατηγορία.

Ένα από τα αυτοκινητικά κλισέ που ακούγονται με μεγάλη συχνότητα είναι το ότι «κανένας δεν φτιάχνει μικρά αυτοκίνητα όπως η FIAT». Και αυτό διότι στην ιταλική εταιρεία έχουν πιστωθεί μερικά από τα πιο επιτυχημένα μικρά όλων των εποχών.

Η πρώτη γενιά του εμβληματικού Panda ήταν ιδιαίτερα πρωτοποριακή και πρακτική για την εποχή της, ενώ η δεύτερη αναδείχθηκε Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς το 2004. Και η τρίτη γενιά που κυκλοφορεί από το 2012 μέχρι σήμερα είναι προφανώς η πιο ολοκληρωμένη, άνετη και ασφαλής που έγινε ποτέ, με τον ομοιογενή χαρακτήρα να τη χαρακτηρίζει.

Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα MacPherson εμπρός, ημιάκαμπτο άξονα πίσω και ελέγχει σωστά το ψηλό αμάξωμα. Η άνεση είναι υψηλού επιπέδου για τα δεδομένα της κατηγορίας και η κλίση στις στροφές παρότι αισθητή, δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την πορεία του αυτοκινήτου. Επίσης το τιμόνι δεν μεταφέρει πολλή πληροφόρηση από το δρόμο, περισσότερο όμως μετράει ότι είναι πολύ ελαφρύ και κόβει πολύ δίνοντας μεγάλη ευελιξία στην πόλη. Ειδικά η έξτρα υποβοήθηση που συνοδεύει την λειτουργία City, κάνει τους ελιγμούς παιχνιδάκι.

Υπάρχουν μπόλικες επιλογές κινητήρα, καθώς και μια πετρελαίου που δε συνηθίζεται πλέον στην κατηγορία. Οι κινητήρες βενζίνης αποτελούνται από τον 4κύλινδρο 1.2 FIRE με 69 ίππους και τον βραβευμένο δικύλινδρο TwinAir με 60 (ατμοσφαιρικός) ή 85 (τούρμπο) ίππους. Ο TwinAir υπάρχει και σε έκδοση με 80 PS, που καίει φυσικό αέριο (CNG). Η ντίζελ έχει τον 4κύλινδρο 1.3 MultiJet των 75 PS, που στο MY2015 ανέβηκε στους 95 (εκτός των άλλων με νέο τούρμπο). Όλα τα Panda έχουν χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, ενώ ο τούρμπο TwinAir προσφέρεται και με το Dualogic, ένα συμβατικό χειροκίνητο με αυτοματοποιημένη λειτουργία. Πρακτικά πάντως, για τον οδηγό αυτό σημαίνει ότι δεν ασχολείται καθόλου με τις αλλαγές ταχυτήτων.

FIAT Panda Used 1

Το εσωτερικό ξεχωρίζει από τον ευχάριστο διάκοσμο σε όλες τις εκδόσεις. Τέσσερις ενήλικοι θα χωρέσουν μαζί και μπόλικες αποσκευές για τα δεδομένα της κατηγορίας (225 lt), μόνο που οι πίσω ίσως αναζητήσουν λίγο περισσότερο χώρο για τα γόνατα. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και η ψηλή θέση οδήγησης εξασφαλίζουν σωστή ορατότητα, μόνο που το κάθισμα είναι στενό και προσφέρει μέτρια πλευρική στήριξη. Από την άλλη, ο λεβιές ταχυτήτων βρίσκεται στο τέλειο σημείο, ψηλά στην κεντρική κονσόλα.

Τα πλαστικά της καμπίνας είναι καλής ποιότητας και αποδεδειγμένα ανθεκτικά στο γήρας, ενώ για τα καθημερινά μικροπράγματα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ράφι εμπρός από το συνοδηγό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ψηφιακή πλατφόρμα για αγορά μεταχειρισμένων από την CarNext

Πόσο θα μου κοστίσει η συμβίωση;
Οι δοκιμασμένες λύσεις στους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου σημαίνουν χαμηλή κατανάλωση, οπότε λογικό κόστος χρήσης. Όσοι ψάχνετε την απόλυτη οικονομία καυσίμου, εκτός από την πετρελαιοκίνητη αξίζει να κοιτάξετε και την έκδοση Natural Power που χάρη στο φυσικό αέριο έχει ελάχιστον κόστος χρήσης.

Η περιοδικότητα της συντήρησης (μία φορά το χρόνο ή κάθε 20.000 km) και το κόστος των €90 για το service λαδιών και των €170 για το γενικό) είναι πολύ λογικά νούμερα που δεν επιβαρύνουν αλόγιστα τον προϋπολογισμό.

FIAT Panda Used 2

Πώς είναι σήμερα;
Το FIAT Panda 1.3 MTJ των 75 ίππων που δοκιμάζουμε είναι μοντέλο του 2014 και στο κοντέρ του δείχνει κάτι λιγότερο από 60.000 km. Τα χιλιόμετρα που έχει γράψει κρίνονται λογικά για την ηλικία και το χαρακτήρα του, και φαίνονται σε ελάχιστα σημεία.

Αυτά που φαίνονται με το μάτι είναι κυρίως η φθορά στο πλαστικό τιμόνι, το λέρωμα στις ανοιχτόχρωμες ταπετσαρίες και η απουσία φούσκας για το χειριστήριο του καθρέφτη του οδηγού. Από αυτά που φαίνονται στη χρήση, έχουμε να παρατηρήσουμε μόνο την αδυναμία του μηχανισμού συγκράτησης της πόρτας του οδηγού. Οπότε, ακόμα και με την ελάχιστη κλίση η πόρτα κλείνει μόνη της.

Κατά τα άλλα, τα πλαστικά και οι διακόπτες δείχνουν και λειτουργούν σαν καινούρια, ενώ η γυαλιστερή piano black επένδυση του ηχοσυστήματος δεν έχει γρατζουνιές.

Ο 1.3 τουρμποντίζελ κινητήρας των 75 PS δείχνει δυνατός και ορεξάτος, ενώ η ανάρτηση εξακολουθεί να λειτουργεί σωστά και να απορροφά αποτελεσματικά και χωρίς θόρυβο τις λακκούβες της πόλης. Εξίσου καλό πρόσωπο παρουσιάζει ο λεβιές ταχυτήτων, όπως και ο συμπλέκτης που μοιάζει να έχει ακόμα πολύ «ψωμί» και το πεντάλ δεν έχει βαρύνει. Μόνο από ένα ελαφρύ βουητό από τη μετάδοση μπορείς να καταλάβεις ότι το αυτοκίνητο δεν είναι καινούργιο.

Πόσο πρέπει να πληρώσω;
Το FIAT Panda είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εμπορικά αυτοκίνητα πόλης, οπότε είναι πολύ λογικό να υπάρχουν μπόλικα στην αγορά μεταχειρισμένου. Το μεγαλύτερο πάντως μερίδιο μεταξύ των εκδόσεων κινητήρα της γκάμας, το καταλαμβάνει η πετρελαιοκίνητη.

Υπάρχει ποικιλία από όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού και η τιμή ξεκινά από τις €4.800 για ένα από τα αυτοκίνητα του 2012. Η τιμή για πετρελαιοκίνητη έκδοση κυμαίνεται γύρω από τις 7.500 ευρώ για ένα καλά εξοπλισμένο μοντέλο 4ετίας με σωστά συμπληρωμένο βιβλίο συντήρησης.

FIAT Panda Used 3

Τι πρέπει να προσέξω;
Όπως και σε κάθε αυτοκίνητο πόλης, είναι πολύ πιθανό το να έχει τις ελαφρές φθορές φανοποιείας από τις αστικές μικροεπαφές. Καλή θα ήταν επίσης μια ματιά στις ταπετσαρίες, καθώς και στη λειτουργία των καθισμάτων και της πόρτας του χώρου αποσκευών. Πέρα όμως από αυτά, το Panda 1.3 MTJ θέλει έλεγχο στα ηλεκτρικά (εξοπλισμός, ηχοσύστημα), στα αμορτισέρ και στο συμπλέκτη. Πολύ βασικός είναι επίσης ο έλεγχος του φίλτρου μικροσωματιδίων (DPF), το οποίο μπορεί να θέλει καθάρισμα στα αυτοκίνητα που κινούνται συνεχώς σε αστικό πεδίο. Εάν είναι βουλωμένο, το αυτοκίνητο δεν λειτουργεί σωστά.

Αμάξωμα–Εσωτερικό
Η βαφή και το αμάξωμα δεν έχουν κόπωση, ενώ σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκονται και τα φώτα που δίνουν ουσιαστικά το ίδιο με ένα καινούριο Panda.

Στην ίδια πολύ καλή κατάσταση δείχνει και η καμπίνα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, αποδεικνύοντας το άρτιο της κατασκευής και την «ευγενική» χρήση του πρώτου ιδιοκτήτη. Δεν υπάρχουν γρατζουνιές, το μοντάρισμα παραμένει καλό και δεν ακούγονται τριγμοί παρά τα 60.000 km.

Ανάρτηση-Τροχοί
Δεν υπήρχε κάποια σπορ έκδοση του μοντέλου, οπότε όλα τα Panda τρίτης γενιάς φορούν τροχούς λογικής διάστασης που είναι δύσκολο να πάθουν κάποια ζημιά. Αυτό διευκολύνει και τη σωστή λειτουργία της ανάρτησης, η οποία στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο που οδηγούμε διαθέτει άριστη λειτουργία.

FIAT Panda Used 4

Μετάδοση-Σύστημα διεύθυνσης
Το σύστημα διεύθυνσης του συγκεκριμένου Panda έχει την αίσθηση και το βάρος ενός καινούριου, χωρίς η κολόνα να τρίζει και να μεταφέρει κραδασμούς στα χέρια του οδηγού. Ο λεβιές ταχυτήτων έχει επίσης καλή αίσθηση, αλλά από την μετάδοση υπάρχει ένα μικρό βουητό. Στις αυτόματες εκδόσεις με το κιβώτιο Dualogic βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία είναι ήσυχη και οι αλλαγές στρωτές.

Κινητήρας
Το διαμέρισμα του κινητήρα δείχνει καθαρό και προσεγμένο. Ο 1.3 MultiJet των 75 ίππων δείχνει να έχει «ανοίξει» λίγο μετά από 60.000 km. Η λειτουργία του συστήματος stop/start επίσης δεν έχει αλλοιωθεί καθόλου.

“Σας ενδιαφέρει το αυτοκίνητο; Ακολουθείστε τον σύνδεσμο ΕΔΩ!”

node/39660

Μεταχειρισμένο: Citroën C4 Cactus

Ο διττός χαρακτήρας του Citroën C4 Cactus συνδυάζεται με μπόλικες δόσεις στιλ.

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Παναγιώτης Πανάγος Επικοινωνία

Μεταχειρισμένο: Citroën C4 Cactus

Οι αρχές του αιώνα βρήκαν τη Citroën σε άσχημη θέση με αποτέλεσμα να χάσει μέρος της σχεδιαστικής της ταυτότητας, πράγμα αδιανόητο για τον κόσμο του αυτοκινήτου. Παρόλα αυτά, με την έλευση των ξεχωριστών πολυμορφικών με την διακριτική ονομασία «Picasso» άρχισε να αναδύεται και πάλι η έμπνευση των σχεδιαστών της γαλλικής φίρμας. Και το 2014, οπότε παρουσίασε το C4 Cactus επιβεβαιώθηκε η επιστροφή της στη σχεδιαστική… κανονικότητα.

Το νέο κόμπακτ crossover ακολούθησε τις τάσεις της μόδας, και σε συνδυασμό με τη γαλλική φινέτσα και ορισμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά όπως τα πατενταρισμένα AirBumps και τις διχρωμίες, κατάφερε να γίνει ένα τρέντι οικογενειακό αυτοκίνητο. Το προφανές για το C4 Cactus θα ήταν να βασίζεται στην πλατφόρμα του C4. Όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Στην πραγματικότητα το Cactus είναι περισσότερο ένα πιο μακρύ C3 παρά ένα κοντό C4, παρότι το μήκος των 4,16 m σε οδηγεί στο αντίθετο συμπέρασμα. Το ίδιο ισχύει και για το μεταξόνιο που είναι σαφώς πιο κοντά σε αυτό του C4.

Η γκάμα κινητήρων διαθέτει επιλογές βενζίνης και πετρελαίου, με τις πρώτες να αφορούν τον 3κύλινδρο 1.2 PureTech με 82 ή 110 ίππους και τις άλλες με τον 4κύλινδρο 1.6 e-HDi και BlueHdi με 92 και 100 ίππους αντίστοιχα. Με την ανανέωση του 2018, η βενζινοκίνητη γκάμα απέκτησε και την ισχυρότερη έκδοση του 1.2 PureTech με τους 130 ίππους. Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα, ο 1.6 BlueHDi διατέθηκε με 100 και 120 PS, πριν δώσει τη θέση του στον 1.5 BlueHDi, με αντίστοιχες εκδόσεις.

Ακόμα πιο περίεργο είναι το εσωτερικό του ιδιαίτερου σχεδιαστικά C4 Cactus. Περίεργο διότι είναι εντελώς απέριττο, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Μπαίνεις, κάθεσαι στα «καναπεδοκαθίσματα» και αμέσως συνειδητοποιείς την έλλειψη των καθιερωμένων οργάνων. Αντ’ αυτών, εμπρός από τον οδηγό βρίσκεται ένας μικρός μακρόστενος ηλεκτρονικός πίνακας χωρίς στροφόμετρο και μια κεντρική οθόνη αφής 7 ιντσών που θυμίζει έντονα τάμπλετ. Και αυτό είναι όλο.

Citroen C4 Cactus Used2Drive 4

Ο οδηγός κοιτάζει τις ψηφιακές ενδείξεις μέσα από το φαλτσοκομμένο πάνω κάτω τιμόνι. Κατά τα άλλα πρόκειται για ένα έξυπνα διαμορφωμένα εσωτερικό. Υπάρχουν αρκετές θήκες περιμετρικά, όμως εντύπωση προξενεί το τεράστιο ντουλάπι εμπρός από τον συνοδηγό. Αυτό οφείλεται στη δεύτερη κατά σειρά πατέντα, βάσει της οποίας ο αερόσακος του συνοδηγού έχει μεταφερθεί στην οροφή. Υπάρχουν όμως δύο εργονομικά σφάλματα: Πρώτον, το τιμόνι δεν ρυθμίζεται τηλεσκοπικά και δεύτερον υπάρχει μόνο μία ποτηροθήκη κι αυτή δύσκολα προσεγγίσιμη.

Συνολικά, οι χώροι για τους επιβάτες είναι παραπάνω από ικανοποιητικοί, παρά το γεγονός ότι σε μήκος είναι από τα πιο μικρά μοντέλα της κατηγορίας. Ικανοποιητικός είναι και ο χώρος αποσκευών (348 lt με ρεζέρβα, 358 lt με κιτ επισκευής) με την υποσημείωση του κάπως μεγάλου σκαλοπατιού και βέβαια την πλάτη του πίσω καθίσματος που στα πρώτα μοντέλα έπεφτε μονοκόμματα και όχι τμηματικά. Ακόμα, η συναρμογή είναι ικανοποιητική, τα υλικά δείχνουν να αντέχουν στο χρόνο, με τη συνολική εικόνα να είναι μοντέρνα και καθαρή.

Από το 2018, η Citroën εξόπλισε το C4 Cactus με τα Progressive Hydraulic Cushions, δηλαδή δύο μικρότερα αμορτισέρ εσωτερικά, στη θέση των bump stops. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο που σχεδόν αδιαφορεί για το ανάγλυφο του δρόμου. Στο δρόμο, είναι πρακτικά αδύνατο να τερματίσει η ανάρτηση ή να βρει κάποιο σημείο του αυτοκινήτου στο έδαφος –χάρη στο μεγάλο ύψος. Παράλληλα έχει αρκετά καλή ποιότητα κύλισης και ηχομόνωση, με αποτέλεσμα να γράφει χιλιόμετρα ξεκούραστα.

Μοιραία, υπό πίεση, το Cactus θα πάρει μεγαλύτερη κλίση απ’ ό,τι τα μοντέλα με πιο σπορ προσανατολισμό. Παραμένει όμως ιδιαίτερα φιλικό, με ακλόνητο πίσω μέρος και ένα πρόγραμμα ευστάθειας που επεμβαίνει πολύ διακριτικά για να επαναφέρει το εμπρός μέρος στην τάξη, αν υπερβάλλεις στην ταχύτητα εισόδου. Σε υψηλή ταχύτητα, το τιμόνι βαραίνει ευχάριστα και η ευθυβολία του Cactus στον αυτοκινητόδρομο θυμίζει μεγαλύτερο αυτοκίνητο.

Στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP (2014), το Citroën C4 Cactus απέσπασε τέσσερα αστέρια συνολικά, με τον βασικό εξοπλισμό παθητικής ασφάλειας να περιλαμβάνει έξι αερόσακους, προεντατήρες ζωνών εμπρός και πίσω, και σύστημα ελέγχου της ευστάθειας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ψηφιακή πλατφόρμα για αγορά μεταχειρισμένων από την CarNext

Πόσο θα μου κοστίσει η συμβίωση;
Η αγορά μεταχειρισμένου έχει αρκετές επιλογές για όλα τα γούστα, από βασικές εκδόσεις μέχρι πλούσιες. Η πλειονότητα των επιλογών αφορούν πετρελαιοκίνητες εκδόσεις με τον 1.6 BlueHDi των 100 ίππων.

Από πλευράς περιοδικής συντήρησης, το C4 Cactus απαιτεί μία ετήσια επίσκεψη στον επίσημο επισκευαστή για έλεγχο και service. Το κόστος της περιοδικής συντήρησης κυμαίνεται στον μέσο όρο της κατηγορίας.

Citroen C4 Cactus Used2Drive 3

Πώς είναι σήμερα;
Το συγκεκριμένο Citroën C4 Cactus είναι μοντέλο 2015. Πρόκειται για βασική έκδοση εξοπλισμού με τον 1.600άρη τουρμποντίζελ των 100 ίππων και 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Το τελευταίο έχει μεγάλες διαδρομές και, παρά τα 85.000 km, δεν έχει αποκτήσει επιπλέον τζόγο. Τα χιλιόμετρα που κουβαλά είναι λογικά για την 5ετία χρήσης.

Η ανάρτηση εξακολουθεί να προσφέρει άνεση υψηλού επιπέδου, αλλά τα αμορτισέρ έχουν αρχίσει να δείχνουν σημάδια κόπωσης.

Πόσο πρέπει να πληρώσω;
Υπάρχουν κάμποσα μεταχειρισμένα Citroën C4 Cactus όλων των εκδόσεων, 5ετίας ή και ανανεωμένα (2018 και ύστερα).

Η τιμή ξεκινά από τις €10.000 για τα πρώτα μοντέλα και φτάνει μέχρι τις €18.500 για τα πιο φρέσκα. Για ένα πετρελαιοκίνητο, με πραγματοποιημένα όλα του service στο επίσημο δίκτυο όπως το δικό μας, υπολογίστε γύρω στις €12.000.

Τι πρέπει να προσέξω;
Σύμφωνα με τις περισσότερες αναφορές αξιοπιστίας, το Citroën C4 Cactus τοποθετείται στον μέσο όρο της κατηγορίας.

Τα σημεία που θα πρέπει να επιβεβαιώσετε την καλή τους λειτουργία είναι το κιβώτιο ταχυτήτων, η ασφάλεια του καπό κινητήρα, το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου για διαρροές, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες και το φίλτρο DPF στα πετρελαιοκίνητα.

Αμάξωμα–Εσωτερικό
Η καμπίνα του C4 Cactus που οδηγούμε ήταν σε καλή κατάσταση, κάτι που δεν θεωρείται δεδομένο για τα χιλιόμετρα που έχει γράψει. Όλοι οι διακόπτες και τα χειριστήρια έχουν την ίδια αίσθηση και λειτουργία με ενός καινούργιου, με τα αφράτα καθίσματα να μην έχουν «κάτσει» και τις όμορφες ταπετσαρίες να μην έχουν σουρώσει.

Μόνο στα πλαϊνά των καθισμάτων δείχνουν σημάδια κόπωσης. Οι χειρολαβές των θυρών που παραπέμπουν σε χερούλια βαλίτσας δεν έχουν κρατήσει την ελαστικότητά τους, αλλά δείχνουν ακόμα ανθεκτικές. Η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων έχει διατηρήσει τη ζωντάνια της και παραμένει αρκετά γρήγορη στις εντολές του οδηγού.

Citroen C4 Cactus Used2Drive 10

Ακόμα, το χρώμα δεν έχει παρουσιάσει αλλοιώσεις και τα πλαστικά AirBumbs έχουν διατηρήσει την ελαστικότητά τους και δεν παρουσιάζουν αποκολλήσεις. Τα ενσωματωμένα στα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων πιτσιλιστήρια λειτουργούν ακόμα απρόσκοπτα. Μόνη παραφωνία αποτελεί ο θόρυβος που κάνει η πόρτα του οδηγού κατά το κλείσιμο, και το δουλεμένο αμορτισέρ του πορτμπαγκάζ που δυσκολεύεται να κρατήσει την πίσω πόρτα ανοιχτή.

Ανάρτηση-Τροχοί
Η ανάρτηση προσφέρει ακόμα αρκετές δόσεις άνεσης, αλλά τα αμορτισέρ θέλουν αντικατάσταση. Οι ατσάλινες ζάντες του βασικού C4 Cactus δεν έχουν πρόβλημα με τους ελληνικούς δρόμους και τα διακοσμητικά τάσια δεν έχουν σημάδια επαφών με πεζοδρόμια.

Μετάδοση-Σύστημα διεύθυνσης
Το 5άρι κιβώτιο έχει λεβιέ με μεγάλες διαδρομές και η 5ετης χρήση του δεν έχει τον έχει επιβαρύνει με επιπλέον τζόγο. Αυτό που έχει βαρύνει είναι ο συμπλέκτης, δείγμα ότι σύντομα θα χρειαστεί αντικατάσταση.

Το τιμόνι ρυθμίζεται μόνο ως προς το ύψος και η λειτουργία του δεν έχει διαφοροποιηθεί, με την υποβοήθηση να παραμένει σωστή.

Κινητήρας
Ο 4κύλινδρος 1.6BlueHDi των 100 ίππων έχει στρωτή λειτουργία και δείχνει ορεξάτος για στροφάρισμα. Το σύστημα stop/start λειτουργεί σωστά. Αυτό που χρειάζεται έλεγχο είναι οι βάσεις κινητήρα διότι σε κάθε ξεκίνημα υπάρχει έντονος κραδασμός.

Η μέση κατανάλωση της έκδοσης είναι αρκετά χαμηλή, χάρη στο χαμηλό βάρος και στον εξελιγμένο κινητήρα.

“Σας ενδιαφέρει το αυτοκίνητο; Ακολουθείστε τον σύνδεσμο ΕΔΩ!

node/39646

To ηλεκτρικό FIAT 500 εγκαινίασε τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα

Στις 14 Αυγούστου 2018 η γέφυρα είχε καταρρεύσει στέλνοντας στο θάνατο 43 ανθρώπους. 

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

To ηλεκτρικό FIAT 500 εγκαινίασε τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα

Tο νέο ηλεκτρικό FIAT 500 ήταν το αυτοκίνητο που εγκαινίασε ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο με ιδιαίτερο συμβολισμό για την Ιταλία, τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα, την οποία έχει σχεδιάσει ο διάσημος αρχιτέκτονας Renzo Piano.

Το νέο έργο αντικατέστησε τη γέφυρα Ponte Morandi μετά την τραγική κατάρρευση της τον Αύγουστο του 2018. Το νέο 500, διέσχισε την μήκους 1.067 μέτρων γέφυρα, πριν αυτή δοθεί στην κυκλοφορία.

fiat

Η εικόνα του FIAT 500 la Prima cabrio να φέρει τις σημαίες της Ιταλίας και του Δήμου της Γένοβας περνώντας πάνω από τη γέφυρα αποτελεί ένα σύμβολο της δύναμης που γεννά η συνεργασία των ανθρώπων με στόχο τη δημιουργία νέων δρόμων προς το μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Εντυπωσιακή κατεδάφιση της φονικής γέφυρας Morandi στη Γένοβα [video]

Όπως το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της FIAT αντιπροσωπεύει το μέλλον μιας φιλικής προς το περιβάλλον αυτοκίνησης, έτσι και η νέα γέφυρα πάνω από τον ποταμό Polcevera –η οποία κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ- αντιπροσωπεύει μια κορυφαία έκφραση της αρχιτεκτονικής, η οποία δημιούργησε ένα νέα σύμβολο για τη Γένοβα. Για την κατασκευή της San Giorgio απαιτήθηκαν μόλις 596 ημέρες, με τα συνεργεία να εργάζονται πυρετώδης σε 24ωρες βάρδιες για να ολοκληρώσουν αυτό το πολύ σημαντικό έργο. 

[Πηγή: FIAT]