To Maranello τιμά τον Michael Schumacher [video]

To Maranello τιμά τον Michael Schumacher [video]

«Michael 50» ονομάζεται η έκθεση της Ferrari για τα 50ά γενέθλια του Schumi.

Ανοιξε σήμερα τις πύλες της στο μουσείο της Ferrari στο Maranello η έκθεση «Michael 50» με αφορμή τα 50ά γενέθλια του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή, με την οποία η εταιρεία αποτίει έναν εξαιρετικό φόρο τιμής στον Γερμανό οδηγό. 

Οι επισκέπτες μπορούν μέσα από την έκθεση να περιηγηθούν στο  «Hall of Victories» την ιστορία και τις διακρίσεις που κέρδισε με την Scuderia ο Schumacher. Εκεί θα δουν όλα τα μονοθέσια που οδήγησε ο Michael στα 11 χρόνια που φορούσε τη φόρμα της Ferrari, από την F310 του 1996, την F399 με την οποία πανηγύρισε το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών το 1999, έως 248 F1 του 2006, με την οποία ο «Schumi» κέρδισε το GP Κίνας σημειώνοντας την 72η και τελευταία του νίκη με τα χρώματα της Ferrari.

Παράλληλα οι επισκέπτες μπορούν να δουν και αυτοκίνητα «δρόμου» της Ferrari στην εξέλιξη των οποίων ο Schumacher έβαλε το... λιθαράκι του. Αυτά είναι η 430 Scuderia το 2007 και η Ferrari California το 2008.

Η έκθεση «Michael 50» οργανώθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Keep Fighting.

Nα θυμίσουμε πως από σήμερα είναι διαθέσιμη και η ειδική εφαρμογή για smartphones μέσω της οποίας οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε πλούσιο ψηφιακό φωτογραφικό υλικό που έχει να κάνει με την καριέρα του Schumi, σε βίντεο αλλά και αναλυτικά στατιστικά στοιχεία των επιδόσεών του στην F1. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές με λειτουργικό iOS όσο και Adroid.

Τέλος, εξαιρετικά συγκινητικό είναι και το βίντεο στο οποίο πρώην συναθλητές του Schumi και επιφανείς άνθρωποι της F1, καλούνται με μια λέξη να περιγράψουν τον Michael. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube