Το Μαϊάμι ανησυχεί για μηνύσεις από τους κατοίκους για το GP της Formula1

Το Μαϊάμι ανησυχεί για μηνύσεις από τους κατοίκους για το GP της Formula1

Ο δήμαρχος παραδέχτηκε πως υπάρχουν αντιδράσεις από κατοίκους αλλά και επιχειρηματίες.

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Francis Suarez παραδέχεται ότι είναι πολύ πιθανό οι Αρχές της πόλης να βρεθούν αντιμέτωπες με μηνύσεις και νομικές κυρώσεις εξαιτίας του προγραμματισμένου Grand Prix της Formula 1, αλλά διαβεβαίωσε ότι θα κάνει το παν για να μην διαταραχθεί η ζωή των κατοίκων.

Η πόλη του Μαϊάμι βρίσκεται πλέον σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Formula 1 για τη διοργάνωση ενός αγώνα (σιρκουί πόλης) τον Οκτώβριο του 2019. Ωστόσο, αμέσως μετά την έγκριση που έδωσε το δημοτικό συμβούλιο για την διοργάνωση του αγώνα, μπήκε στο τραπέζι ένα νέο πρόβλημα: Πολλοί από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης ενδέχεται να προχωρήσουν σε μηνύσεις και αγωγές διεκδικώντας χρήματα εξαιτίας του ότι στη διάρκεια του αγώνα κάποιοι δρόμοι θα κλείσουν και αυτό θα επηρεάσει την καθημερινότητά τους.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Autosport ο δήμαρχος της πόλης, δεν διέψευσε τους φόβους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο έσπευσε να διαβεβαιώσει τους κατοίκους ότι θα κάνει το παν έτσι ώστε να μην αναστατωθεί η καθημερινότητά τους. «Οι κάτοικοι είναι τα αφεντικά μας, είπε, και πρέπει να λάβουμε υπόψη τις ανησυχίες τους».

Παραδέχτηκε επίσης πως οι δύο μεγάλες ενώσεις ιδιοκτητών σπιτιών στην περιοχή έχουν ήδη εκφράσει κάποιες ανησυχίες, αλλά είπε πως συχνά οι κάτοικοι μπορούν να ξεκινήσουν με αντιρρήσεις, αλλά στην πορεία όντας ανοικτοί σε συνεργασίες μπορεί να δουν τα πράγματα με διαφορετικό μάτι.
Τέλος τόνισε ότι και οι διοργανωτές (Liberty Media) είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και να συνεργαστούν με τους κατοίκους, να ακούσουν τις ανησυχίες τους και στο τέλος θα γίνει κάτι που θα λειτουργήσει για το κοινό όφελος.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube