Formula 1: Αυτή είναι μια πρώτη πρόταση για την πίστα στο Μαϊάμι

Formula 1: Αυτή είναι μια πρώτη πρόταση για την πίστα στο Μαϊάμι

Συνεδριάζει την Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο της πόλης για να εγκρίνει την πρόταση για διεξαγωγή αγώνα F1 από το 2019.

Την  Πέμπτη 10 Μαΐου συνεδριάζει  το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Μαϊάμι με σκοπό να συζητήσει τν πρόταση για διεξαγωγή αγώνα F1 στους δρόμους της πόλης.

Αν η πρόταση τύχει έγκρισης, τότε ο δήμαρχος της πόλης  Francis Suarez θα είναι αυτός που θα ηγηθεί μιας επιτροπής για να συζητήσει με τη Liverty Μedia τους όρους μιας συμφωνίας για διεξαγωγή Grand Prix από το 2019 μέχρι το 2028.

Λίγες μέρες πριν την παραπάνω συζήτηση, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια πρώτη προτεινόμενη χάραξη της διαδρομής. Η πρόταση περιλαμβάνει κομμάτια από τη διαδρομή που είχε χρησιμοποιηθεί για τον αγώνα της Formula E, αλλά και στους αγώνες για τα πρωταθλήματα IMSA και Champ Car. Η διαδρομή περνά από το λιμάνι της πόλης, ενώ τα pit και τα paddock  θα βρίσκονται στην περιοχή του American Airlines Arena, την έδρα της ομάδας των Miami Heat.

Oι  πρώτες κριτικές που συνόδευσαν τη δημοσιοποίηση της πιθανής διαδρομής, είναι μάλλον αρνητικές. Οι δύο μεγάλες ευθείες μάλλον δεν άρεσαν αφού συνοδεύονται από αντίστοιχες φουρκέτες και κάποιες ορθές γωνίες. Βέβαια, πρόκειται για ένα σιρκουί πόλης και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται και να κρίνεται, όμως οι επικριτές του λένε ότι έχουμε και άλλες τέτοιες πίστες που σαφώς είναι λιγότερο ανιαρές.

Σε κάθε περίπτωση η διαδρομή που παρουσιάστηκε αποτελεί απλά μια πρόταση την ώρα που προέχει η απόφαση της κρίσιμης συνεδρίασης της 10ης Μαΐου του δημοτικού συμβουλίου.

[Πηγή: motorsport.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube