Το Light Bus επιστρέφει στο Woodstock [video]

Το Light Bus επιστρέφει στο Woodstock [video]

Το πιο θρυλικό VW Τ1-Typ2 του Woodstock, το «Light Bus», επέστρεψε ύστερα από 50 χρόνια και ταξιδεύει για το Bethel.

Το «Light» Bus του Woodstock fame, αναδημιουργήθηκε από τον Dr. Bob Hieronimus, τον αρχικό καλλιτέχνη που ζωγράφισε το Volkswagen Typ 2 του 1963 -Microbus ή σκέτο Bus το αποκαλούσαν οι Αμερικανοί- το ’68. Το αρχικό βανάκι ζωγραφίστηκε στο πλέον διάσημο μοτίβο του για τον Bob Grimm, μέλος της μπάντας Light. Το συγκρότημα είχε ταξιδέψει από τη Βαλτιμόρη στο Woodstock για το μαραθώνιο ροκ weekend στο Bethel της Νέας Υόρκης, στις 15 Αυγούστου του 1969. 

Η τύχη του ορίτζιναλ αυτοκινήτου είναι ακόμα άγνωστη, καθώς η αναζήτησή του δεν είχε αποτέλεσμα. Χωρίς όμως να απογοητευτούν, ο Hieronimus και μια ομάδα από πέντε ακόμα καλλιτέχνες, σε έξι εβδομάδες αναδημιούργησαν το Light Bus, με βάση το σωστό μοντέλο του 1963. Και το παρουσίασαν πρόσφατα στο Long Beach στην California, στη συνάντηση της Orange County Transporter Organization.

Μια εκδήλωση για τα γενέθλια των 50 χρόνων προγραμματίζεται επίσης για τον προσεχή Αύγουστο, τον ίδιο μήνα που έγινε Woodstock. Το Light Bus 
έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι σε όλη τη χώρα για να το γιορτάσει, επιστρέφοντας τελικά στον τόπο όπου το ορίτζιναλ βαν έγινε το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube