Lamborghini Espada αράχνιαζε για 30 χρόνια [video]

Lamborghini Espada αράχνιαζε για 30 χρόνια [video]

Ύστερα από 30 χρόνια παραμέλησης σε μια αποθήκη στη βρετανική ύπαιθρο, μια Lamborghini Espada βλέπει το φως του ήλιου. Και παρά τις κακουχίες, το ιταλικό GT με τον V12 άντεξε καλά στη φθορά του χρόνου.

Lamborghini Espada

Με μια γιορτή από τη Sant’Agata το 2018 για την 50ή επέτειό της, η Espada ήταν από καιρό ένα από τα λησμονημένα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Κάποια κομμάτια της βέβαια, παραμελήθηκαν περισσότερο από άλλα. Όπως αυτή η Espada που μόλις βρέθηκε στο βάθος μιας αποθήκης, κατά το προσφιλές λεγόμενο «αχυρώνα», στο Ηνωμένο Βασίλειο, ύστερα από τρεις δεκαετίες ακινησίας.

Ο «αχυρώνας» περί ου ο λόγος βρίσκεται στο αγρόκτημα του οποίου ο ιδιοκτήτης πέθανε πρόσφατα. Γεγονός που οδήγησε στην έλευση των κληρονόμων, οι οποίοι και ανακάλυψαν το αυτοκίνητο. Μια αχλύς μυστηρίου περιβάλλει αυτήν την Espada.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ DRIVE Legends: Lamborghini Espada 1968-1978

Τουλάχιστον πριν από τριάντα χρόνια, ο ιδιοκτήτης της νοίκιασε τον αχυρώνα ως αποθηκευτικό χώρο για μερικούς μήνες πριν εξαφανιστεί χωρίς να έρθει κανείς να διεκδικήσει τα πράγματα που ήταν αποθηκευμένα εκεί.

Lamborghini Espada

Τρία πολύ πιο συνηθισμένα Vauxhall βρέθηκαν επίσης στον αχυρώνα, από τα οποία το ένα βαριά τραυματισμένο από τρακάρισμα.

Με την πρώτη ματιά, αυτή η ξεχασμένη Espada δεν γεμίζει και πολύ το μάτι με το παχύ στρώμα σκόνης και τις κουτσουλιές που την καλύπτουν. Αλλά, εξετάζοντάς την πιο προσεχτικά, φαίνεται εκπληκτικά καλά διατηρημένη.

Lamborghini Espada

Το αυτοκίνητο δείχνει πλήρες, κανένα εξωτερικό μέρος δεν είναι εμφανώς σπασμένο, τα ηλεκτρικά καλώδια έχουν γενικά γλιτώσει από τα τρωκτικά και το δέρμα στην καμπίνα έχει αντέξει καλά στο πέρασμα του χρόνου χάρη στο ανήλιαγο περιβάλλον. Ο χιλιομετρητής του αυτοκίνητου μάλιστα γράφει λίγο πάνω από 7.000 km. 

Επιπλέον, αυτή η Espada είναι μία ελάχιστες δεξιοτίμονες από τα 1.217 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν. Και φαίνεται ότι οι πιθανότητες να ξανανιώσει είναι παραπάνω από βάσιμες. Και να γίνει όπως αυτή της φωτογραφίας από κάτω...

Lamborghini Espada

[Πηγή The Late Brake Show]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube