Υπερβολική ταχύτητα εν μέσω καραντίνας

Υπερβολική ταχύτητα εν μέσω καραντίνας

Οι οδηγοί την έχουν δει "μαχητές των δρόμων" και στη Μ.Βρετανία όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της αστυνομίας.

Τον προηγούμενο μήνα γράψαμε για τους παράνομους αγώνες ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους του Καναδά που έχουν μειωμένη κίνηση λόγω κορονοϊού, και τώρα νέα δημοσιεύματα από τη Μ.Βρετανία αναφέρουν πως μεγάλος αριθμός οδηγών αναπτύσσει υπερβολική ταχύτητα στο δημόσιο οδικό δίκτυο εν μέσω καραντίνας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κορονοϊός: Παράνομοι αγώνες ταχύτητας στους άδειους αυτοκινητόδρομους

Η κίνηση των οχημάτων στους βρετανικούς δρόμους έχει πέσει σε επίπεδα της δεκαετίας του '50, με επίδοξους "μαχητές των δρόμων" να εκμεταλλεύονται την κατάσταση χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους κινδύνους που εγκυμονεί η παράνομη συμπεριφορά τους. Ενδεικτικό είναι πως οι αστυνομικοί της τροχαίας που περιπολούν στους δρόμους αναφέρουν πληθώρα περιστατικών το τελευταίο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, όχημα κινούνταν με 209 km/h στον αυτοκινητόδρομο M25 στο Surrey, με τον οδηγό να δικαιολογείται στους αστυνομικούς λέγοντας πως πήγαινε γρήγορα για να μειώσει τις πιθανότητες να κολλήσει κορονοϊό. Σε άλλο περιστατικό στο Λονδίνο, η αστυνομία συνέλαβε οδηγό που πήγαινε με 216 km/h σε δρόμο με όριο 64 km/h! Ακόμα, αστυνομικοί στο Met αναφέρουν πως δύο οδηγοί έκαναν κόντρες με 130 km/h σε περιοχή 64 km/h, ενώ στο ίδιο μέρος κάποιος πιάστηκε να πηγαίνει με 229 km/h! Τέλος, στο Manchester το θλιβερό ρεκόρ αυτής της περιόδου είναι 206 km/h, με τον δήμαρχο της πόλης να αναφέρει πως το 40% των οδηγών ξεπερνά τα νόμιμα όρια.

Οι αρχές προειδοποιούν πως η υπερβολική ταχύτητα δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο άλλους χρήστες του δρόμου όπως οι πεζοί και οι ποδηλάτες, αλλά και τους ίδιους τους οδηγούς καθώς αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα σοβαρών τραυματισμών ή και θανάτου σε περίπτωση σύγκρουσης. Όπως αναφέρουν, αν κάποιος εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με υψηλές ταχύτητες τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως θα καταλήξει στο νοσοκομείο, στερώντας από τους ασθενείς COVID-19 μια θέση στην εντατική.

[Πηγή: Autoexpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube