Κορονοϊός: Παράνομοι αγώνες ταχύτητας στους άδειους αυτοκινητόδρομους

Κορονοϊός: Παράνομοι αγώνες ταχύτητας στους άδειους αυτοκινητόδρομους

Η αστυνομία στον Καναδά κάνει λόγο για αυξημένα περιστατικά επικίνδυνης οδήγησης μέσα στην περίοδο μειωμένης μετακίνησης των πολιτών.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει σε γενικό "lockdown" πολλές από τις χώρες που έχουν πληγεί, με αποτέλεσμα μειωμένη κίνηση στους δρόμους και τις εθνικές οδούς. Κάτι παρόμοιο ισχύει και στον Καναδά, όπου οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν στα σπίτια τους. Αυτή την κατάσταση φαίνεται πως εκμεταλλεύονται οι λεγόμενοι "street racers" για να οργανώσουν παράνομους αγώνες ταχύτητας.

Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, η αστυνομία του Toronto στον Καναδά, υπέβαλε πρόστιμα σε 18 οδηγούς οι οποίοι έκαναν κόντρες στον αυτοκινητόδρομο Don Valley Parkway. Παραδείγματα που αναρτώνται στον επίσημο λογαριασμό Tittwer του OPP Highway Safety Division δείχνουν οχήματα που κινούνταν με ταχύτητες 163 km/h και 173 km/h όταν το όριο ήταν 80 km/h.

Η επικίνδυνη οδήγηση στην περιοχή του Ontario τιμωρείται με 6 βαθμούς ποινής στο δίπλωμα οδήγησης, πρόστιμο τουλάχιστον $2.000 CAD (1.320 EUR), κατάσχεση του οχήματος και αναστολή της άδειας κυκλοφορίας για μια εβδομάδα.

O αστυνομικός Jason Kraft δήλωσε: «Για μερικά παραπτώματα όπως η επικίνδυνη οδήγηση, η χαμηλότερη κίνηση στους δρόμους ίσως είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν σε αύξηση των περιστατικών. Άλλοι παράγοντες είναι η αλλαγή της εποχής, η βελτίωση του καιρού, το πιο στεγνό οδόστρωμα και τα οχήματα καλοκαιρινών προδιαγραφών που βγαίνουν από τα γκαράζ. Το αστυνομικό τμήμα του Toronto συνεχίζει με ενεργό τρόπο να διεξάγει προληπτικούς ελέγχους και να ανταποκρίνεται στις καταγγελίες των πολιτών σε όλους τους δρόμους μας».

[Πηγή: OPP Highway Safety Division, NarcityCarbuzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube