Υπάρχει ακόμα ελπίδα για τα σεντάν σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή της GM

Υπάρχει ακόμα ελπίδα για τα σεντάν σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή της GM

Μπορεί τα SUV να έχουν κυριαρχήσει στην αγορά, όμως αυτό δε σημαίνει πως τα σεντάν θα εκλείψουν.

Ο υπεύθυνος σχεδιασμού της General Motors, Michael Simcoe, δήλωσε σε συνέντευξή του πως τα σεντάν μοντέλα έχουν ακόμη μέλλον καθώς η αγορά θα επιστρέψει σε αυτά κάποια στιγμή.

Όπως παραδέχεται και ο ίδιος, έχει προσωπική αδυναμία στις εκδόσεις επιδόσεων των σεντάν καθώς ξεκίνησε την καριέρα του από αυτά. Ανάμεσα στις δημιουργίες του ήταν τα Holden Commodore (VX), Holden Caprice και Buick Avenir Concept. 

Ο σχεδιαστής αναγνωρίζει πως «τα SUV είναι οι βασιλιάδες» της αμερικανικής αγοράς, όμως εξήγησε πως παρατηρείται μια στροφή προς την εφαρμογή σχεδιαστικών στοιχείων SUV σε οχήματα με χαμηλότερη θέση οδήγησης - και αυτό είναι η προέλευση του όρου CUV. Το πρόβλημα είναι πως αρκετά μοντέλα της αγοράς μπλέκουν την εμφάνιση και τις εκτός δρόμου δυνατότητες, οπότε είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις το τι είναι πραγματικό SUV, ένα CUV ή απλά ένα crossover όχημα.

«Όταν τα hatcback και τα sedan σταμάτησαν να πουλάνε, τα CUV πήραν τη θέση τους. Όμως νομίζω πως θα υπάρξει ένας κύκλος (επιστροφή στα σεντάν) στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πιστεύω πως θα επιστρέψουμε στα χαμηλά οχήματα και τελικά όλα τα είδη οχημάτων θα βρίσκονται στους δρόμους.» δήλωσε ο Simcoe.

Ο σχεδιαστής επιχειρηματολογεί υπέρ της πρόβλεψης του λέγοντας πως οι πελάτες τους θέλουν να παρκάρουν κάτι στο γκαράζ τους το οποίο θα θαυμάζουν οι γείτονες. Ένα αυτοκίνητο που θα λέει κάτι για αυτούς με ελκυστικό σχεδιασμό και premium look - μια περιγραφή που ταιριάζει στα σεντάν.

*Στις φωτογραφίες βλέπετε την Cadillac CT6-V, την έκδοση επιδόσεων του μεγαλύτερου σεντάν της αμερικανικής φίρμας.

Πηγή: GM Authority

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube