Το υδρογονοκίνητο Toyota GR Yaris H2 στο ράλι Βελγίου [video]

Το υδρογονοκίνητο Toyota GR Yaris H2 στο ράλι Βελγίου [video]

To αφεντικό της Toyota, Akio Toyoda, σε μια επίδειξη των δυνατοτήτων της υδρογονοκίνησης και με τον Juha Kankkunen στο δεξί μπάκετ, οδήγησε το Toyota GR Yaris H2 στον αγώνα του WRC στο Βέλγιο.

Toyota GR Yaris H2

Ο ισχυρός άντρας της Toyota, γνωστός για το πάθος του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό οδήγησε την υδρογoνοκίνητη έκδοση του GR Yaris σε ειδική του WRC Bελγίου, έχοντας στο δεξί μπάκετ τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή Juha Kankkunen. Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση ενός υδρογονοκίνητου πρωτότυπου Toyota με θερμικό μοτέρ εκτός Ιαπωνίας.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της ειδικής, ο Akio Toyoda ανέφερε ότι η βοήθεια του Kankkunen ήταν πολύτιμη μιας και οι δρόμοι ήταν γλιστεροί και στενοί, με το επίπεδο πρόσφυσης να αλλάζει συνεχώς.

Toyota GR Yaris H2

«Μαζί με το Mirai, πιστεύω ότι μπορούμε να αποδείξουμε στην Ευρώπη ότι η υδρογονοκίνηση μπορεί να αποτελέσει λύση που θα βοηθήσει στην επίτευξη ουδέτερου ισοζύγιου άνθρακα» τόνισε ο Toyoda.

Παράλληλα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε ότι η λειτουργία του κινητήρα υδρογόνου δεν διαφέρει σε τίποτα από το μοτέρ που καταναλώνει βενζίνη. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι εκπομπές CO2 είναι μηδενικές. 

To Toyota GR Yaris H2 χρησιμοποιεί τον τρικύλινδρο τούρμπο 1,6 λίτρων του συμβατικού GR Yaris που έχει φυσικά υποστεί τις απαραίτητες μετατροπές για να λειτουργεί με υδρογόνο.

Toyota GR Yaris H2

Η Τoyota ισχυρίζεται ότι η καύση υδρογόνου θα επιτρέψει στα αυτοκίνητα να μηδενίσουν τις εκπομπές ρύπων χωρίς σημαντική αύξηση στο κόστος καθώς δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να εκμεταλλευτούν τη σημερινή τεχνολογία των θερμικών μοτέρ και τις υπάρχουσες μεθόδους παραγωγής.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube