Υβριδικό ταχύπλοο σκάφος από την Toyota

Υβριδικό ταχύπλοο σκάφος από την Toyota

Η Toyota μεταφέρει την υβριδική τεχνολογία της και στη θάλασσα, με ένα υβριδικό ταχύπλοο που συνδυάζει έναν κινητήρα ντίζελ με ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Ο κανόνας θέλει τα θαλάσσια σκάφη να χρησιμοποιούν ενεργοβόρες μηχανές ντίζελ, που δεν υπακούν στις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων οι οποίες ισχύουν για τα αυτοκίνητα.
 
Και, όπως συμβαίνει στην αυτοκίνηση, έτσι και στη θάλασσα η Toyota προτείνει ως καλύτερη εναλλακτική ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο ενσωμάτωσε σε ένα ταχύπλοο. Ονομάζεται Ponam-28V, και αποτελεί το νέο, μικρότερο μέλος μιας οικογένειας σκαφών που περιλαμβάνει ακόμα τα συμβατικά Ponam-35 και το Ponam-31, με το νούμερο να φανερώνει σε κάθε περίπτωση το μήκος τους σε πόδια (ft).
 
 
Το Toyota Ponam-28V κινείται από τον συνδυασμό ενός 3λιτρου 4κύλινδρου τουρμποντίζελ 260 PS και ενός ηλεκτρικού μοτέρ που αποδίδει 48 PS και 35,7 kgm. Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μια συστοιχία μπαταριών Li-ion με χωρητικότητα 11 kWh, που λειτουργεί με τάση 304 V. Το σκάφος έχει και λειτουργία EV, για κίνηση αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και μηδενικό επίπεδο θορύβου. Παρότι το Ponam-28V δεν είναι έτοιμο να βγει στην αγορά ακόμα, δεν πρόκειται απλώς για ένα εκθεσιακό πρωτότυπο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Toyota ανοίγεται στο πέλαγος με το νέο Ponam-28V Sport Cruiser

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lexus Sport Yacht: Μοναδικό! [video]
 
Η Toyota συμφώνησε να παραχωρήσει ένα στις αρχές της πόλης του Τόκιο από το καλοκαίρι του 2018 ως τον Μάρτιο του 2021. Το σκάφος θα χρησιμοποιηθεί από τους ανθρώπους που φροντίζουν για τη συντήρηση των προβλητών του λιμανιού, θα λειτουργήσει ως μέσο περιήγησης πολιτών στα κανάλια, αλλά και ως μέσο μετακίνησης των ομάδων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Aγώνων, που θα πραγματοποιηθούν στην ιαπωνική πόλη το 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Volvo 240 γίνεται και βάρκα [video]
 
Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν από τη χρήση του σε πραγματικές συνθήκες θα τα εκμεταλλευτεί η Toyota για την τελειοποίηση της σχετικής τεχνολογίας, με τελικό σκοπό την υιοθέτησή της στα σκάφη παραγωγής της εταιρίας.
 
[Πηγή Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube