Η Toyota ανοίγεται στο πέλαγος με το νέο Ponam-28V Sport Cruiser

Η Toyota ανοίγεται στο πέλαγος με το νέο Ponam-28V Sport Cruiser

H Toyota εμπλουτίζει τη σειρά σκαφών Ponam με ένα βασικό μοντέλο που θα στοιχίζει περίπου €170 χιλιάδες.

Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις Ιάπωνες κατασκευαστές να επιδίδονται στην κατασκευή και άλλων τύπων μηχανοκίνητων μέσων.

Η Honda για παράδειγμα φτιάχνει τα πάντα, από αεροπλάνα μέχρι χλοοκοπτικές μηχανές, ενώ η Suzuki είναι γνωστή το ίδιο πλέον για τις μοτοσικλέτες όσο και για τα αυτοκίνητά της. Η Toyota από τη μεριά της είναι κατά κύριο λόγο απασχολημένη με τον αυτοκινητικό κλάδο της, αλλά φτιάχνει επίσης και σκάφη, όπως αυτό που βλέπετε.

Το τελευταίο δημιούργημα της Toyota Μarine Division είναι το Ponam-28V, μια πρόταση για ένα νέο σκάφος, και βασικό μοντέλο πίσω από τα υφιστάμενα Ponam-31 και Ponam-35. Το ντιζάιν του νέου cruiser παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο στο Japan International Boat Show όπου κέρδισε βραβείο σχεδιασμού. Και τώρα, το Ponam-28V μπήκε σε τροχιά παραγωγής σε συνεργασία με τον κολοσό κατασκευής εξοπλισμού ντίζελ Yanmar.

Όπως είναι προφανές από το όνομά του, το σκάφος έχει μήκος 28’, δηλαδή 8,5 μέτρα και  γάστρα του είναι κατασκευασμένη από φάιμπεργκλας, ανθρακόνημα και αλουμίνιο. Για την πρόωσή του φροντίζει ναυτική έκδοση του 3λιτρου, 4κύλινδρου κινητήρα ντίζελ 260 ίππων του Land Cruiser.

To Ponam-28V διαθέτει ακόμη σύστημα Virtual Anchor που διατηρεί το σκάφος στο σημείο της αρχικής αγκυροβολίας του, μην αφήνοντάς το να ξεσέρνει. Κάτι ιδιαίτερα δύσκολο με ένα μονέλικο σκάφος.

Το Toyota Ponam-28V θα τιμάται κάτω από 20 εκατ. γεν, δηλαδή κάτω από €175.000 και θα διατίθεται μέσω ενός δικτύου 50 ντίλερ σε όλη την Ιαπωνία.

[Πηγή Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube