Xωρίζουν οι δρόμοι των Lotus και Alpine

Xωρίζουν οι δρόμοι των Lotus και Alpine

Lοtus και Alpine είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους για να εξελίξουν από κοινού ένα ηλεκτρικό σπόρτσκαρ, ωστόσο η συνεργασία τους έληξε πρόωρα.

Lotus

Οι Lοtus και Alpine είχαν σχηματίσει μια αγγλογαλλική συμμαχία με σκοπό να εξελίξουν από κοινού ένα νέο ηλεκτρικό σπόρτσκαρ. Δυστυχώς, η προσπάθεια δεν απέδωσε καρπούς και οι δρόμοι των δύο κατασκευαστών χώρισαν πρόωρα.

Υπενθυμίζουμε ότι η συνεργασία τους είχε ανακοινωθεί το 2021, όταν η Alpine έβαλε μπροστά το σχέδιο της να μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα. 

Alpine

Το νέο ηλεκτρικό σπόρτσκαρ που θα έκανε ντεμπούτο στα μέσα της δεκαετίας, θα ήταν προϊόν συνεργασίας με τη Lotus και θα εμπλούτιζε την γκάμα και των δύο κατασκευαστών.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Automotive News Europe, η Lotus αποφάσισε να αποχωρήσει από το πρότζεκτ σε φιλικό κλίμα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής συνεργασίας.

Από την πλευρά της, η Alpine επιβεβαίωσε την είδηση μέσω του βρετανικού Autocar.

Lotus

Η νέα γενιά του A110 θα είναι ηλεκτρική και σύμφωνα με τους όρους της συνεργασίας θα χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα, το σύνολο ηλεκτροκινητήρα-μπαταρίας και διάφορες τεχνολογίες με τη νέα Lotus Type 135, που θα αποτελέσει τον ηλεκτρικό διάδοχο της Elise.

Aυτό που μένει είναι να δούμε εάν η λήξη της συνεργασίας για το ηλεκτρικό σπόρτσκαρ θα εμποδίσει τα σχέδια της Alpine, να υιοθετήσει την πλατφόρμα της Lotus για τα δύο νέα της SUV που θα κάνουν πρεμιέρα το 2027 και το 2028.

Πηγή: Autocar

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube