Ξεσάλωμα στα «Λιμανάκια» του Qatar! [video]

Ξεσάλωμα στα «Λιμανάκια» του Qatar! [video]

Οι βενζινοαίματοι του Qatar έχουν το δικό τους μέρος για να επιδεικνύονται και να ξεδίνουν οδηγικά: τους αμμόλοφους.

Πώς ξεδίνουν οι θερμόαιμοι νέοι σε μια ισλαμική κοινωνία με όλους τους γνωστούς περιορισμούς; Μα, φυσικά, κάνοντας κάθε είδους τρέλα με τα αυτοκίνητά τους.

Έχουμε ήδη δει τα ανατριχιαστικά video με τα drift υψηλής ταχύτητας σε δημόσιους δρόμους, κυρίως της Σαουδικής Αραβίας. Επειδή όμως οι τρέλες αυτές έχουν απαγορευτεί και η αστυνομία κυνηγάει αμείλικτα όποιον τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο, οι νεαροί Άραβες έχουν βρει άλλο τρόπο για να βγάζουν τα απωθημένα τους: την οδήγηση σε αμμόλοφους.

Οι Αμερικάνοι λένε «οδήγησε το αυτοκίνητο σαν να το έχεις κλέψει». Και αυτό ακριβώς κάνουν οι Καταρινοί που μαζεύονται στους αμμόλοφους για να επιδείξουν το θάρρος και την τεχνική τους. Όπως κάναμε κι εμείς κάποτε στις στροφές, στα «Λιμανάκια» της Βουλιαγμένης, κάθε Πέμπτη βράδυ.

Μπορεί από τη γωνία που είναι τραβηγμένο αυτό το ερασιτεχνικό video να μη φαίνεται να κάνουν κάτι το σπουδαίο, αλλά σας βεβαιώνω ότι η κίνηση με μεγάλη ταχύτητα σε πλάγια κλίση και πάνω σε μαλακή άμμο είναι κάτι που απαιτεί μεγάλα… κότσια. Αν συντονιστούν οι αναρτήσεις στα σαμάρια ή αν κάνεις τη λάθος τιμονιά στην κατηφόρα, θα μετρήσεις πολλές τούμπες…

Οι νεαροί Καταρινοί του video πάντως έχουν το θάρρος, έχουν την τεχνική, έχουν και τα λεφτά για να το ρισκάρουν. Και τα δίνουν όλα, πηγαίνοντας τέρμα γκάζι και ντριφτάροντας υπό κλίση μπροστά στους θεατές που έχουν πιάσει την κορυφογραμμή για να έχουν αμφιθεατρική θέα στα δρώμενα.

Δείτε λοιπόν Toyota Land Cruiser, Nissan Patrol, Mercedes G-Class και άλλα τζιπ και pick-up κάθε μορφής και ηλικίας να ξεσαλώνουν σε μια άγνωστη σε εμάς επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων. Και παρακολουθώντας τα περάσματα, θα καταλάβετε σιγά-σιγά ποιος από τους οδηγούς είναι ο πιο τεχνίτης και ο πιο ατρόμητος:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube