Ξεπούλησε η Alfa Romeo Giulia GTA

Ξεπούλησε η Alfa Romeo Giulia GTA

Για τις 500 μονάδες της περιορισμένης παραγωγής της ήδη έχουν βρεθεί ισάριθμες υπογεγραμμένες επιταγές, από ευκατάστατους φίλους της μπράντας και συλλέκτες.

Όπως εύστοχα ανακοίνωσε η ίδια η Ιταλική εταιρία, «για όλες τις προθέσεις και σκοπούς, η Giulia GTA αποτελεί πλέον ένα αυτοκίνητο για συλλέκτες». Το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής που παρουσίασε ποτέ η Alfa Romeo ήταν αναμενόμενο να ξεπουλήσει γρήγορα, παρά το υψηλό κόστος κτήσης του, που άγγιζε τα 150.000 ευρώ, προ φόρων, στην Ευρώπη. 

Η Giulia GTA χρησιμοποιεί τον ίδιο V6 κινητήρα με διπλό υπερσυμπιεστή 2,9 λίτρων που κρύβει στα σπλάχνα της και η Quadrifoglio. Διαφορετικές όμως ρυθμίσεις, καθώς και η προσθήκη μίας εξάτμισης Akrapovic από τιτάνιο, οδηγούν στην αύξηση της απόδοσης κατά 30 ίππους, αγγίζοντας τα 540 PS. Ενδεικτικά, με τη βοήθεια του launch control τα πρώτα 100 km/h έρχονται σε μόλις 3,6”. 

Πέρα από την αύξηση της ισχύος, η έκδοση GTA περιορίζει το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου κατά 100 κιλά, χάρη στην εκτεταμένη χρήση σύνθετων υλικών. Το καπό, το πάνελ της οροφής, ο μπροστινός προφυλακτήρας, οι θόλοι των μπροστινών τροχών και ο άξονας μετάδοσης κίνησης είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Ακόμα πιο εκτενής χρήση ελαφρών υλικών γίνεται στη GTAm, που αποτελεί και την πλέον απόλυτη έκφανση αυτής, για χρήση σε πίστα. 

Για το σχεδιασμό του αυτοκινήτου το Centro Stile της Alfa Romeo έλαβε υπόψη του αρκετά στοιχεία από την αυθεντική GTA, της δεκαετίας του ’60. Προς τιμήν αυτής μάλιστα περιορίστηκε και η παραγωγή της νέας Giulia GTA στα 500 κομμάτια, όσο χρειαζόταν τότε για να πάρει ένας κατασκευαστής έγκριση τύπου στην κατηγορία Group 2 Turismo. 

Πλέον το σύνολο αυτών των αυτοκινήτων έχει βρει το σπίτι του, με τις παραδόσεις να συνεχίζονται μέχρι την ολοκλήρωση της παραγωγής. Η Alfa Romeo πάντως αναφέρει πως θα διατηρήσει τη λίστα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ανοικτή, σε περίπτωση που προκύψει καμιά ακύρωση.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube