Πόσο κοστίζουν οι Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm;

Πόσο κοστίζουν οι Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm;

Οι ταχύτερες εκδόσεις της Giulia θα παραχθούν σε περιορισμένο αριθμό 500 μονάδων.

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε τις τιμές των Giulia GTA και Giulia GTAm, μαζί με την παρουσίαση μιας σειράς από ειδικούς χρωματισμούς που δημιούργησε το σχεδιαστικό της κέντρο αποκλειστικά για το ισχυρότερο και ταχύτερο μοντέλο της γκάμας της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm [video]

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η Giulia GTA ξεκινά από τα €143.000 (προ φόρων) στην Ευρώπη, και από τα €175.000 (συμπ. φόρου 22%) στην αγορά της Ιταλίας.

Αντίστοιχα, η ακόμα πιο ακραία, διθέσια Giulia GTAm με τα επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα και το ακόμα χαμηλότερο βάρος, κοστίζει €147.000 (προ φόρων) στην Ευρώπη, και €180.000 (συμπ. φόρου 22%) στην Ιταλία.

Alfa Romeo Giulia GTAm

Η παραγωγή των Giulia GTΑ και GTAm είναι περιορισμένη σε 500 αντίτυπα, κάτι που σημαίνει πως δε θα είναι διαθέσιμες για πολύ καιρό ακόμα.

Η ιταλική φίρμα κάνει λόγο για μια ιδιαίτερα εμπειρία αγοράς που περιλαμβάνει συνοδεία από εξειδικευμένο Brand Ambassador και παραλαβή ειδικού kit που περιλαμβάνει συλλεκτικό κράνος της Bell στα χρώματα της GTA, πλήρες αγωνιστικό σετ ρουχισμού της Alpinestars, κουκούλα για την προστασία του αυτοκινήτου και ένα ειδικό σεμινάριο οδήγησης σε πίστα από το Alfa Romeo Driving Academy. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαμορφώσουν τη δική τους  Alfa Romeo Giulia GTΑ ή GTAm, στο επίσημο configurator της εταιρείας πατώντας εδώ.

Alfa Romeo Giulia GTAm

Να θυμίσουμε πως η κορυφαία έκδοση της Giulia φορά μια βελτιωμένη έκδοση του Bi-Turbo κινητήρα V6 2,9 λίτρων της Quadrifoglio, με απόδοση 540 PS (+30 PS). Με τη βοήθεια του Launch Control, η Giulia GTA επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε μόλις 3,6" (-0,3" σε σχέση με την Quadrifoglio), ενώ το πιο επιθετικό στήσιμο της ανάρτησης προσφέρει ακόμα καλύτερο κράτημα. Χάρη σε εκτενή χρήση ελαφριών υλικών (ανθρακονήματα σε αμάξωμα, αλουμίνιο σε κινητήρα και σύνθετα υλικά σε άλλα εξαρτήματα), η Giulia GTAm ζυγίζει 1.520 kg, είναι δηλαδή 100 kg ελαφρύτερη από την Giulia Quadrifoglio

Εξωτερικά, το νέο αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ενεργό σπλίτερ και επιπλέον πτερύγια, προεκτάσεις των φτερών, ζάντες 20", μεγαλύτερο διαχύτη με εξάτμιση της Akrapovič από τιτάνιο και μια σταθερή φτερούγα στο πίσω μέρος (GTAm).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλες οι Alfa Romeo GTA που αγαπήσαμε

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube