Ξεπέρασε τα 1.600.000 km με Hyundai Elantra!

Ξεπέρασε τα 1.600.000 km με Hyundai Elantra!

Μια Αμερικάνα διήνυε σχεδόν 1.000 km την ημέρα, σχεδόν κάθε μέρα του χρόνου, επί πέντε χρόνια. Και το Elantra δεν έκανε «τσικ». Οπότε η Hyundai, της δώρισε ακόμη ένα καινούργιο.

Ο πρώιμος στο «άθλημα» Irv Gordon (ξεπέρασε πάνω τα πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα με ένα Volvo P1800) πιθανότατα θα έσκαγε από τη ζήλια του γι’ αυτή την Αμερικάνα από το Kansas. Στο τιμόνι του προσωπικού της Hyundai Elantra «έγραψε» ένα εκατομμύριο μίλια, δηλαδή περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα, σε μόλις πέντε χρόνια.

Μετά τους υπολογισμούς, αυτό σημαίνει λίγο λιγότερο από 1.000 km την ημέρα, καθημερινά, πάνω σε αυτή την κορεατική μπερλίνα. Η φίλη μας εργάζεται ως πωλήτρια ανταλλακτικών αυτοκινήτων σε όλη την πολιτεία του Kansas (και πολύ πιο πέρα, προφανώς) και λέει ότι επειδή λατρεύει την οδήγηση γι’ αυτό διάλεξε αυτή τη δουλειά.

Στην αρχή και η ίδια η Hyundai προβληματίστηκε με το κιλομετράζ. Αλλά ύστερα από την αποσυναρμολόγηση του αυτοκινήτου, την επαλήθευση των οργάνων, των ηλεκτρονικών συστημάτων και των σειριακών αριθμών, η φίρμα επιβεβαίωσε πράγματι ότι αυτό το «φρόνιμο» Elantra είχε ξεπεράσει ένα εκατομμύριο μίλια -το οδόμετρο έφτασε τα 999.999 μίλια και στη συνέχεια επέστρεψε στο 0.

Με όλα τα μηχανικά μέρη του εργοστασιακά, αυτό το Elantra αντιμετωπιζόταν από την οδηγό του με ευλαβική σχολαστικότητα στην προγραμματισμένη συντήρηση. Ακόμα και στις αλλαγές λαδιών: Κάθε δύο εβδομάδες. Ως ανταμοιβή, η Hyundai έκανε δώρο στην οδηγό ένα ολοκαίνουργιο Elantra. Ελπίζοντας ότι θα αποδειχτεί το ίδιο αξιόπιστο με το πρώτο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube