Ξεκίνησε η παραγωγή της Mercedes-Benz EQC [video]

Ξεκίνησε η παραγωγή της Mercedes-Benz EQC [video]

Το ηλεκτροκίνητο πολυτελές SUV της Mercedes βγήκε από το εργοστάσιο του Bremen στη Γερμανία.

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πως το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο μαζικής παραγωγής της - η EQC - βγήκε από το εργοστάσιο της στο Bremen.

Η EQC κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με τις C-Class Saloon, C-Class Estate,GLC και GLC Coupe, χάρη σε μια μεγάλη επένδυση που δίνει τη δυνατότητα παραγωγής υβριδικών, ηλεκτρικών και συμβατικών αυτοκινήτων στο ίδιο εργοστάσιο. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, οι μπαταρίες ενσωματώνονται στο πάτωμα του οχήματος μετά από τους ηλκετροκινητήρες, σε μια διαδικασία που ονομάζεται δεύτερο πάντρεμα.

Mercedes-Benz EQC

Εκτός από το Bremen, το μοντέλο θα παράγεται στην Κίνα αλλά και τις ΗΠΑ. Στόχος της Mercedes-Benz είναι να παράγει μοντέλα EQ στις πόλεις Rastatt (Γερμανία), Sindelfingen (Γερμανία), Tuscaloosa (ΗΠΑ), και Hambach (Γαλλία).

«Με την Mercedes-Benz EQC μπαίνουμε σε μια εποχή για την μετακίνηση. Είναι μέρος της ολοένα και αυξανόμενης οικογένειας αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Mercdes-Benz και συνδυάζει τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη γκάμα μας όπως η ποιότητα, η ασφάλεια και η άνεση. Προσφέρουμε στους πελάτες μας μοντέρνο σχεδιασμό και μοναδική ποιότητα κύλισης - και όλα αυτά με μία αυτονομία κατάλληλη για καθημερινή χρήση.» δήλωσε η Britta Seeger, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler AG και υπεύθυνη πωλήσεων της Mercedes-Benz.

Να θυμίζουμε πως το ηλεκτρικό SUV έχει αυτονομία 445 - 471 km (NEDC) χάρη στην μπαταρία 80kWh. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα) αποδίδουν συνολικά 300 kW (408 PS) και 460 Nm ροπής, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100km/h σε 5,1". Στον ανταγωνισμό του μοντέλου περιλαμβάνονται τα Tesla Model X, Jaguar I-Pace και Audi e-tron.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ; Mercedes-Benz EQC: Δεν φτάνει το στοκ!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube