Ξεχασμένη BMW 540i ξαναβρίσκει τη λάμψη της

Ξεχασμένη BMW 540i ξαναβρίσκει τη λάμψη της

Το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε υπόγειο γκαράζ στη Γεωργία.

Η περιήγηση σε αυτοκινητιστικές ομάδες του Facebook πολλές φορές μας φέρνει αντιμέτωπους με άγνωστες ιστορίες αυτοκινήτων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας. Μια τέτοια ιστορία αφορά την εικονιζόμενη βελτιωμένη BMW 540i (E39) με το ψευδώνυμο "546i" η οποία βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε υπόγειο γκαράζ μαζί με πολλά ακόμα σπορ μοντέλα!

Όπως βλέπουμε από τις εικόνες, η συγκεκριμένη κατάλευκη "546i" έχει πλήρες bodykit της M5 και επιπλέον εξοπλισμό από την BMW Individual. Το μοντέλο φορά aftermarket πεντάκτινες ζάντες της AC Schnitzer, κόκκινες δαγκάνες Brembo και τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης από την Eisenmann ενώ έχει δεχθεί και επεμβάσεις στον κινητήρα.

Η εργοστασιακή 540i φορούσε ατμοσφαιρικό V8 4,4 λίτρων (M62B44 και M62TUB44) με απόδοση 286 PS. Η απόσταση που την χώριζε από τον V8 4,9 λίτρων (S62B50) της κορυφαίας M5 με 400 PS, άφησε αρκετό χώρο για βελτιώσεις. Επηρεασμένοι από την Alpina B10 με τον V8 4,6 λίτρων (M62TUB46) απόδοσης 347 PS, αρκετοί ιδιοκτήτες επέλεξαν υπερκυβισμένα μοτέρ, δίνοντας στα μοντέλα τους το ψευδώνυμο "546i".

BMW M5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θα αγοράζατε αυτή την BMW M5 E39 με €49.500;

Η σελίδα που δημοσίευσε τις φωτογραφίες είναι από την Ιορδανία, όμως το μυστηριώδες γκαράζ φαίνεται πως βρίσκεται αρκετά βορειότερα και πιο συγκεκριμένα στη Γεωργία (αυτό υποδηλώνουν και οι πινακίδες του μοντέλου). Τα σχόλια στη δημοσίευση ήταν στα αραβικά, οπότε δυσκολευτήκαμε να βγάλουμε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για το τι πραγματικά συνέβη.

Οι πατημασιές από τρωκτικά στο παρμπρίζ και το παχύ στρώμα σκόνης που καλύπτει ολόκληρο το αμάξωμα, υποδηλώνουν πως το αυτοκίνητο παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτή τη θέση. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι βρισκόταν σε κλειστό γκαράζ φαίνεται να προστάτεψε τη βαφή αλλά και την καμπίνα.

BMW M5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η ιστορία της BMW Σειρά 5 Ε39 [video]

Ευτυχώς, κάποιος αποφάσισε να βγάλει το αυτοκίνητο από αυτή την κατάσταση και να το οδηγήσει ξανά κάτω από το φως του ηλίου. Φανταζόμαστε πως θα χρειάστηκε ένα γενικό σέρβις και ένα γερό πλύσιμο για να επανέλθει σε "φόρμα", όμως είμαστε σίγουροι πως ο νέος ιδιοκτήτης αποζημιώθηκε από τον εκπληκτικό ήχο και την οδική συμπεριφορά του γερμανικού σεντάν.

 

Περισσότερες φωτογραφίες από το εξωτερικό, το εσωτερικό και τον κινητήρα αυτοκινήτου θα βρείτε στο gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube