Ξανά στο σφυρί η Mercedes-Benz S600 Lorinser Coupe του Michael Jordan

Ξανά στο σφυρί η Mercedes-Benz S600 Lorinser Coupe του Michael Jordan

To εντυπωσιακό κουπέ του θρύλου του μπάσκετ, Michael Jordan, δημοπρατείται ξανά αφού ο πρώτος πλειοδότης του δεν κατάφερε τελικά να εμφανίσει τα χρήματα που απαιτούνταν για την απόκτηση του.

Ο Μichael Jordan είναι γνωστό πως λατρεύει τα αυτοκίνητα. Στη συλλογή του φιγουράρουν μεταξύ άλλων μια Chevrolet Corvette C4, μια Porsche 930 Turbo Cabriolet “Flat Nose” του 1989, μια Ferrari 512 TR, μια Chevrolet Corvette ZR1 40th Anniversary Edition, μια Porsche 993 Turbo S και πολλά πολλά ακόμη μοντέλα.

Ο θρύλος του NBA, με τα 6 δαχτυλίδια πρωταθλητή και τους 5 τίτλους πολυτιμότερου παίκτη στο παλμαρέ του (μεταξύ αμέτρητων ακόμα διακρίσεων), είχε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και την εικονιζόμενη Mercedes-Benz S600 Lorinser Coupe. Ήταν εξατομικευμένη παραγγελία με ειδικό bodykit, μεταλλικό χρώμα nany blue (παρότι στις φωτογραφίες δείχνει μαύρο), custom εξατμίσεις και πολλές ακόμα βελτιωτικές πινελιές που είχε προσθέσει σε αυτό ο οίκος Lorinser. Για την κίνηση του μοντέλου φρόντιζε ένας 6,0 lt V12 κινητήρας, απόδοσης 394 ίππων με 570 Nm ροπής. 

mercedes-benz

Ο Jordan είχε στην κατοχή του την εντυπωσιακή Mercedes-Benz W140 S600 Coupe έως το 2003. Έκτοτε, το αυτοκίνητο ανήκε στο Beverly Hills Car Club, το οποίο μετά την επιτυχία που είχε το ντοκιμαντέρ «Last Dance», αποφάσισε να το βγάλει στο σφυρί.

Η αρχική και προφανώς συμβολική τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία ήταν τα $23. Το Club ευελπιστούσε να αποκομίσει ένα ποσό της τάξεως των $100.000. Ένας ενδιαφερόμενος όμως έδωσε τέλος με συνοπτικές διαδικασίες στη δημοπρασία, δηλώνοντας διατεθειμένος να καταβάλει $202.200. Όταν βέβαια έφθασε η ώρα της πληρωμής δεν είχε μία, με αποτέλεσμα το Beverly Hills Car Club, να βγάζει ξανά στο σφυρί τη Mercedes-Benz του Michael Jordan ευελπιστώντας αυτή τη φορά να φανεί πιο τυχερό.

mercedes-benz

Όσοι πάντως επιθυμείτε να λάβετε μέρος στη δημοπρασία δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Club και να καταθέσετε την προσφορά σας. Προς ενημέρωση σας πάντως η τιμή εκκίνησης είναι $135.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube