VW: Κατοχυρώνει το «Power Hybrid» μαζί με μια σειρά από άλλα υβριδικά σήματα

VW: Κατοχυρώνει το «Power Hybrid» μαζί με μια σειρά από άλλα υβριδικά σήματα

Η Volkswagen μόλις κατέθεσε προς κατοχύρωση μια σειρά σημάτων για υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σήματα είναι αυτό που φαίνεται να σχετίζεται με την απόδοση: Power Hybrid. Δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς σχεδιάζει να κάνει η VW με το όνομα «Power Hybrid», αλλά ένα άλλο όνομα που έχει καταθέσει προς κατοχύρωση, το «Range Hybrid», μπορεί να ξεκαθαρίζει κάπως την εικόνα. Εάν ένα μοντέλο Power Hybrid χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό μέρος του συστήματος κίνησης για να ενισχύσει τις επιδόσεις, τότε υποθέτουμε ότι ένα Range Hybrid θα εστιάζεται στην αποδοτικότητα.

Η VW μπορεί να επιλέξει επίσης και το όνομα «Pure Hybrid». Δεν είμαστε σίγουροι για το τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό, καθώς το «Pure» δεν έχει την ίδια προφανή έννοια όπως το «Power» ή το «Range». Ίσως το σήμα αυτό θα χρησιμοποιηθεί σε ένα υβριδικό μοντέλο που στοχεύει να πετύχει ισορροπία μεταξύ των επιδόσεων και της αποδοτικότητας καυσίμου/αυτονομίας. Η VW δήλωσε επίσης ότι έχει τα δικαιώματα στα σήματα «Range» και «Range S» στην ΕΕ, τα οποία είναι μάλλον διφορούμενα.

VW plug-in hybrid system

Αν έχει κάποια αξία η αναφορά, να πούμε ότι όλα αυτά τα εμπορικά σήματα καταχωρίστηκαν ως σήματα κατατεθέντα που προορίζονται για «ηλεκτρικές μπαταρίες για οχήματα· ηλεκτρικοί συσσωρευτές για οχήματα· φορτιστές για ηλεκτρικές μπαταρίες» και «αυτοκίνητα [motor vehicles]· αυτοκίνητα [automobiles]· οχήματα χωρίς οδηγό· κινητήρες και συστήματα κίνησης για οχήματα εδάφους· ηλεκτρικά οχήματα και ηλεκτροκινητήρες για οχήματα εδάφους».

Όλες οι παραπάνω ονομασίες θα δημιουργούσαν ισχυρά, αυθύπαρκτα ονόματα μοντέλων. Επομένως φαίνεται πιο πιθανό ότι θα χρησιμοποιηθούν για να χαρακτηρίσουν υβριδικά μοντέλα της VW με διαφορετικά επαναφορτιζόμενα συστήματα κίνησης. Για παράδειγμα, ένα μελλοντικό επαναφορτιζόμενο υβριδικό Golf θα μπορούσε να διατίθεται ως «Range Hybrid», επικεντρωμένο στην αποδοτικότητα, ή ως «Power Hybrid», πιο σπορτίβ και με ισχυρότερες επιδόσεις. Τα ονόματα πάλι θα μπορούσαν να αφορούν οδηγικές ρυθμίσεις ή και αυτές. Φυσικά μασάμε φύλλα δάφνης και πίνουμε νερό από την Κασσωτίδα πηγή για μας μιλήσουν οι θεοί, καθώς ποιος ξέρει πραγματικά τι έχει σχεδιάσει η VW για αυτά τα ονόματα;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube