Το VW Group θα καταργήσει τα χειροκίνητα κιβώτια μέχρι το τέλος της δεκαετίας

Το VW Group θα καταργήσει τα χειροκίνητα κιβώτια μέχρι το τέλος της δεκαετίας

Ο γερμανικός όμιλος ξεκινά να μειώνει τα χειροκίνητα κιβώτια στα μοντέλα του, με στόχο να τα εξαλείψει εντελώς μέχρι το 2030.

Η στροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας προς την ηλεκτροκίνηση θα επιφέρει σταδιακά αρκετές αλλαγές στα αυτοκίνητα, με κάποιες απ’ αυτές μάλιστα να επισπεύδονται ώστε να εξοικονομηθούν πόροι που θα επενδυθούν στην εξέλιξη περισσότερων νέων ηλεκτρικών μοντέλων. 

Η Volkswagen για παράδειγμα, προκειμένου να μειώσει το κόστος ανάπτυξης, σκοπεύει να μειώσει τα τρία πεντάλ στα αυτοκίνητά της και να σταματήσει την παραγωγή χειροκίνητων κιβωτίων ταχυτήτων. Προωθώντας μέχρι την πλήρη επικράτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα αυτόματα κιβώτιά της. 

Το πρώτο μοντέλο της γερμανικής εταιρίας που θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι η νέα γενιά του Tiguan, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά το 2023. 

Σειρά θα πάρει το νέο Passat, ενώ μέχρι το 2030 -χρονιά από την οποία η Volkswagen έχει ανακοινώσει πως θα διαθέτει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη- τα χειροκίνητα κιβώτια θα αποτελούν οριστικά παρελθόν στα μέρη μας και θα είναι διαθέσιμα σε κάποια ελάχιστα μοντέλα που θα πωλούνται στις αγορές της Ασίας και της Αμερικής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube