VW Group: Προσπάθησε δυο φορές στο παρελθόν να αποκτήσει την Alfa Romeo

VW Group: Προσπάθησε δυο φορές στο παρελθόν να αποκτήσει την Alfa Romeo

Η Alfa Romeo υπήρξε ο διακαής πόθος των ανθρώπων του VW Group, οι Ιταλοί ωστόσο, αρνήθηκαν στο παρελθόν και τις δύο προτάσεις εξαγοράς που τους υπέβαλαν οι Γερμανοί.

Το «story» ξεκινά το 2011. Ο ισχυρός άνδρας του ομίλου Volkswagen, Ferdinand Piëch, δηλώνει σε υψηλόβαθμα στελέχη του group, ότι η Alfa Romeo κάτω από την ομπρέλα του γερμανικού κολοσσού μπορεί να ξεπεράσει τις 400.000 πωλήσεις ετησίως, σε βάθος 5ετίας. Δεν ήταν άλλωστε μυστικό ότι ο Piëch ήθελε σαν τρελός την ιταλική φίρμα για την οποία έτρεφε τεράστια εκτίμηση και πίστευε ακράδαντα ότι υπό τη σκέπη του γερμανικού ομίλου θα μεγαλουργούσε.

Μάλιστα, εάν οι Ιταλοί έδιναν το «οκ» και το deal έκλεινε, τότε, από την πρώτη κιόλας ημέρα της νέας εποχής, όλες οι νέες Alfa Romeo που θα δημιουργούνταν θα εξελίσσονταν σε συνεργασία με την Porsche! Σύμφωνα με τις φήμες εκείνης της περιόδου, οι άνθρωποι της Alfa Romeo δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο συνέχισης του διαλόγου, απαντώντας αρνητικά στο ενδεχόμενο εξαγοράς της φίρμας. 

Alfa Romeo

Ωστόσο, οι Γερμανοί, δεν το έβαλαν κάτω. Το 2018, ο Herbert Diess, θεώρησε χρέος του να εκπληρώσει το όνειρο του Ferdinand Piëch και χτύπησε ξανά την πόρτα του τέως ισχυρού άνδρα του ομίλου FCA, Mike Manley, με στόχο να ξεκινήσουν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις. Για μία ακόμη φορά όμως η απάντηση των Ιταλών ήταν αρνητική. 

Δεν γνωρίζουμε ποιο θα ήταν το μέλλον της Alfa Romeo υπό τη σκέπη του ομίλου VW, ελπίζουμε όμως το ιστορικό brand κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Stellantis πλέον, να επανέλθει στις ένδοξες ημέρες του παρελθόντος…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube