VW Group: Ένα βήμα πριν το τελικό «ΟΚ» για εργοστάσιο στην Τουρκία

VW Group: Ένα βήμα πριν το τελικό «ΟΚ» για εργοστάσιο στην Τουρκία

Λύθηκαν και τα τελευταία προβλήματα που αφορούσαν στο καθεστώς φορολογίας των αυτοκινήτων.

Η Τουρκία αισθάνεται ολοένα και πιο σίγουρη ότι ο όμιλος Volkswagen θα κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής στη χώρα μετά από μια «εξαιρετικά θετική» συνάντηση μεταξύ ανώτερου στελέχους της εταιρείας και του Προέδρου Tayyip Erdogan αυτή την εβδομάδα, ανέφεραν τρεις τουρκικές πηγές.

Το Reuters ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα ότι οι δύο πλευρές διεξήγαγαν συνομιλίες σχετικά με το καθεστώς φορολογίας οχημάτων της Τουρκίας για να ολοκληρώσουν την επένδυση ύψους 1,1 δισ. Ευρώ.
Μια άλλη πηγή αναφέρει ότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν μεταξύ του ίδιου του Τούρκου προέδρου και του CEO της VW Herbert Diess.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γη και ύδωρ έδωσε η Τουρκία στην VW για να φτιάξει εργοστάσιο στο έδαφός της

Οι υψηλοί φόροι που έχει βάλει η Τουρκία στα μεγαλύτερα αυτοκίνητα περιορίζουν τους περισσότερους αγοραστές σε επιλογές που έχουν να κάνουν με μικρότερα μεγέθη κινητήρων. Τα αυτοκίνητα με κινητήρες κάτω των 1,6 λίτρων αποτελούσαν το 96% της αγοράς της Τουρκίας το 2018. Σύμφωνα με μια πηγή, η Τουρκία προσπαθούσε να βρει μια φόρμουλα για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της Volkswagen χωρίς να θέσει σε μειονεκτική θέση τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν εργοστάσια στο έδαφός της. Να σημειώσουμε ότι το 2018 η Fiat, η Renault, η Ford, η Hyundai και η Toyota παρήγαγαν περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια οχήματα στην Τουρκία.

Η VW δεν ανακοίνωσε τελική απόφαση, αλλά οι πηγές ανέφεραν ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είναι θετική όσον αφορά την επένδυση στην Τουρκία. Το εποπτικό συμβούλιο της VW επέλεξε μια τοποθεσία για το εργοστάσιο κοντά στη δυτική παραθαλάσσια πόλη της Σμύρνης τη Manisa

Το εργοστάσιο θα κατασκευάσει αυτοκίνητα για τις VW, Škoda και Seat.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube