Με «αύρα» Porsche τα μελλοντικά VW;

Με «αύρα» Porsche τα μελλοντικά VW;

H VW έκανε γνωστό ότι τη θέση του επικεφαλής στο σχεδιαστικό της τμήμα αναλαμβάνει ο Michael Mauer, chief designer της Porsche.

«Από την 1η Ιανουαρίου 2023 ο Michael Mauer θα είναι ο νέος επικεφαλής σχεδιασμού του ομίλου, διατηρώντας τη θέση που κατέχει και στην Porsche. Αντικαθιστά, τον Klaus Zyciora που αποχωρεί τόσο από τη VW όσο και από τον όμιλο». 

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση, η VW έκανε γνωστό ότι από την νέα χρονιά, η «εικόνα» της θα φέρει την υπογραφή του Michael Mauer.

Ο Mauer, εντάχθηκε στην οικογένεια της Porsche το 2004 και υπήρξε υπεύθυνος -μεταξύ άλλων- για το σχεδιασμό των Cayenne, Macan, Panamera, 911 (991), 918 Spyder και Taycan, ενώ στο παρελθόν όντας στις τάξεις της Mercedes-Benz, είχε αναλάβει τα πρότζεκτ της πρώτης γενιάς A-Class, της SLK αλλά και της SL.

porsche

Στον αντίποδα, ο Klaus Zyciora, υπήρξε γέννημα θρέμμα της VW, ξεκινώντας την καριέρα του στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία το 1989, αναλαμβάνοντας ως πρώτη του «εργασία» το σχεδιασμό του εσωτερικού διακόσμου της τέταρτης γενιάς Golf. 

Tο 2020, ανέλαβε τις σχεδιαστικές τύχες ολόκληρου του ομίλου όντας ο επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης, με τις κακές γλώσσες βέβαια να του προσάπτουν ως «ατόπημα», την όχι και τόσο επιτυχημένη αισθητικά ταυτότητα της πρώτης ηλεκτρικής σειράς μοντέλων της VW, της οικογένειας «ID»

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube