VW Golf GTI: Η γυναίκα πίσω από τα καρό καθίσματα και το μπαλάκι του γκολφ

VW Golf GTI: Η γυναίκα πίσω από τα καρό καθίσματα και το μπαλάκι του γκολφ

Η ζωγράφος πορσελάνης που «σημάδεψε» ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ανάμεσα στα πολλά πράγματα που έκαναν το VW Golf GTI να ξεχωρίζει και που είναι άρρηκτα δεμένα με την εικόνα του, είναι η καρό ταπετσαρία στα καθίσματα και το μπαλάκι του γκολφ στο λεβιέ του σασμάν. Δύο ρηξικέλευθες επιλογές για την εποχή τους που πέτυχαν τόσο πολύ, έτσι ώστε αποτελούν το DNA του αυτοκινήτου.

Η ιστορία πίσω από τις δύο αυτές στιλιστικές επιλογές, έχει ένα όνομα, αυτό της Gunhild Liljequist. Σύμφωνα με τη Volkswagen, η Liljequist προσελήφθη στην VW το 1964 για να εργαστεί στο τμήμα σχεδιασμού της καμπίνας των αυτοκινήτων του Wolfsburg με αρμοδιότητα κυρίως στην επιλογή χρωματισμών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nέο Volkswagen Golf VIII : Αυτό είναι!

Πριν από την ένταξή της στην VW, ήταν ζωγράφος πορσελάνης και σχεδίασε κουτιά σοκολάτας. Λίγα χρόνια ύστερα από την ένταξή της στο σχεδιαστικό τμήμα της VW, η εταιρεία της ανέθεσε να ασχοληθεί με το εσωτερικό του Golf με εντολή να του δώσει μια έντονα σπορ πινελιά.

Η ίδια σχολιάζοντας τις επιλογές της είπε πως σε ό,τι έχει να κάνει με την ταπετσαρία εμπνεύστηκε από τα ταξίδια της στη Βρετανία και διάλεξε υφάσματα υψηλής ποιότητας. Για το μπαλάκι του γκολφ είπε πως ήταν μια εντελώς αυθόρμητη ιδέα που όμως «πάντρευε» τον σπορ χαρακτήρα με το όνομα του αυτοκινήτου.

Η Liljequist παρέμεινε στη Volkswagen μέχρι το 1991, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Ωστόσο, οι δύο εμπνεύσεις της έμειναν ζωντανές και άρρηκτα δεμένες με το Golf GTI.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube