Volvo/Mercedes-Benz: Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται

Volvo/Mercedes-Benz: Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται

Οι δεσμοί μεταξύ Geely και Mercedes-Benz θα μπορούσαν να ενισχυθούν. Η Geely, ιδιοκτήτρια της Volvo, και η Daimler συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για την από κοινού εξέλιξη θερμικών κινητήρων, ειδικά για κόμπακτ μοντέλα.

Η πιθανότητα να γίνουν οι Volvo/Geely, προμηθευτές μοτέρ της Mercedes-Benz, που είχαμε αναφέρει προ λίγων ημερών ως μόνο μια φήμη από γερμανικό περιοδικό του εμπορικού/βιομηχανικού Τύπου, το Manager Magazin, τελικά πήρε τη μορφή βαρυσήμαντης πληροφορίας. Ένα από τα ηγετικά στελέχη της Volvo, το οποίο ανήκει στον «γαλαξία» Geely, την κινεζική ιδιοκτήτρια εταιρεία των Lotus, Proton και Lynk & Co, επιβεβαίωσε στους συναδέλφους μας στη Automobilwoch ότι οι Κινέζοι είχαν ξεκινήσει συζητήσεις με τη Mercedes-Benz για την «εξέλιξη κινητήρων».

Οι διαπραγματεύσεις είναι μόλις στην απαρχή τους και δεν θα είχε ληφθεί μέχρι στιγμής καμία απόφαση, αλλά θεωρούμε ότι είναι εφικτό ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να θυμόμαστε ότι οι δεσμοί μεταξύ των Κινέζων και της Mercedes-Benz είναι ήδη σημαντικοί, καθώς η Geely κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Daimler σχεδόν το 10%, ποσοστό που την καθιστά από το 2018 τον κύριο μέτοχο. Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube