Volvo/Geely, προμηθευτής μοτέρ της Mercedes-Benz;

Volvo/Geely, προμηθευτής μοτέρ της Mercedes-Benz;

Οι Volvo και η Geely έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα συνδυάσουν τις δραστηριότητές τους στην ανάπτυξη θερμικών κινητήρων, αφήνοντας τη Volvo να επικεντρωθεί αποκλειστικά στις μονάδες ισχύος. Η Mercedes θα μπορούσε λοιπόν να είναι πελάτης.

Η εξέλιξη των κινητήρων έχει ανοίξει νέο κεφάλαιο στη Volvo τον τελευταίο καιρό, δεδομένου ότι ο Σουηδός κατασκευαστής έχει υπογράψει συμφωνία με την κινεζική μητρική εταιρεία Geely. Μια ολοκαίνουργια κοινοπραξία θα είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την παραγωγή των κινητήρων εσωτερικής καύσης στο μέλλον, αφήνοντας τη Volvo να διαχειρίζεται μόνο τους ηλεκτρικούς κινητήρες.

Πριν από λίγες ημέρες, το Manager Magazin ανέφερε ότι αυτή η κοινοπραξία θα αναζητήσει πελάτες στην αυτοκινητοβιομηχανία για να πουλήσει τους κινητήρες αυτούς. Και η Mercedes-Benz είναι μια από αυτές τις μεγάλες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται, ειδικά για κόμπακτ μοντέλα της. Η Στουτγάρδη δεν διστάζει, είναι η αλήθεια, να απευθυνθεί σε άλλους κατασκευαστές για τέτοιους κινητήρες, όπως το κάνει εξάλλου με τη Renault, μειώνοντας έτσι το κόστος εξέλιξης στις κατηγορίες A/B/C.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι η Geely είναι μέτοχος με ποσοστό 10% της Daimler. Συνεπώς, οι δεσμοί μεταξύ του κατασκευαστή της Στουτγάρδης και της Κίνας είναι αδιαμφισβήτητοι και έτσι, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, οι διαπραγματεύσεις έχουν αρχίσει. Τώρα μένει να δούμε αν θα υπάρξει αυτή η συμμετοχή και ειδικά εάν η Mercedes-Benz θα εγκαταλείψει τους κινητήρες της Renault υπέρ των νέων μπλοκ της Geely.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube