node/37724

Volvo/Geely, προμηθευτής μοτέρ της Mercedes-Benz;

Οι Volvo και η Geely έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα συνδυάσουν τις δραστηριότητές τους στην ανάπτυξη θερμικών κινητήρων, αφήνοντας τη Volvo να επικεντρωθεί αποκλειστικά στις μονάδες ισχύος. Η Mercedes θα μπορούσε λοιπόν να είναι πελάτης.

Η εξέλιξη των κινητήρων έχει ανοίξει νέο κεφάλαιο στη Volvo τον τελευταίο καιρό, δεδομένου ότι ο Σουηδός κατασκευαστής έχει υπογράψει συμφωνία με την κινεζική μητρική εταιρεία Geely. Μια ολοκαίνουργια κοινοπραξία θα είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την παραγωγή των κινητήρων εσωτερικής καύσης στο μέλλον, αφήνοντας τη Volvo να διαχειρίζεται μόνο τους ηλεκτρικούς κινητήρες.

Πριν από λίγες ημέρες, το Manager Magazin ανέφερε ότι αυτή η κοινοπραξία θα αναζητήσει πελάτες στην αυτοκινητοβιομηχανία για να πουλήσει τους κινητήρες αυτούς. Και η Mercedes-Benz είναι μια από αυτές τις μεγάλες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται, ειδικά για κόμπακτ μοντέλα της. Η Στουτγάρδη δεν διστάζει, είναι η αλήθεια, να απευθυνθεί σε άλλους κατασκευαστές για τέτοιους κινητήρες, όπως το κάνει εξάλλου με τη Renault, μειώνοντας έτσι το κόστος εξέλιξης στις κατηγορίες A/B/C.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι η Geely είναι μέτοχος με ποσοστό 10% της Daimler. Συνεπώς, οι δεσμοί μεταξύ του κατασκευαστή της Στουτγάρδης και της Κίνας είναι αδιαμφισβήτητοι και έτσι, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, οι διαπραγματεύσεις έχουν αρχίσει. Τώρα μένει να δούμε αν θα υπάρξει αυτή η συμμετοχή και ειδικά εάν η Mercedes-Benz θα εγκαταλείψει τους κινητήρες της Renault υπέρ των νέων μπλοκ της Geely.

node/40235

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

Παραποίησε και χρησιμοποίησε χωρίς την άδεια της Ferrari, αυτοκίνητά της σε επίδειξη μόδας. 

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

O Ελβετός σχεδιαστής μόδας, Philipp Plein, καλείται με δικαστική απόφαση να πληρώσει αποζημίωση ύψους €300.000 στη Ferrari, αλλά και €25.000 για αμοιβή δικηγόρων, καθώς δικαστήριο του Μιλάνο έκρινε ότι παρατύπως χρησιμοποίησε αυτοκίνητα της ιταλικής φίρμας σε επίδειξη μόδας. 

Ο Philipp Plein πραγματοποίησε το 2017 μια επίδειξη μόδας στα... εφέ της οποίας συμπεριέλαβε αρκετά supercars και μοτοσικλέτες, στα οποία για να τα κάνει πιο εντυπωσιακά τοποθέτησε φώτα LED, αλλοιώνοντας ουσιαστικά την εικόνα των οχημάτων.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην αγωγή της Ferrari, ο σχεδιαστής μόδας χρησιμοποίησε τα αυτοκίνητα της εταιρείας χωρίς την άδειά της για διαφημιστικούς λόγους και για να προμοτάρει τις δημιουργίες του. 

Με βάση την απόφαση ο Plein υποχρεούται να αφαιρέσει από τον ιστότοπό του αλλά και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο στα οποία μπορεί να εμφανίζεται αυτοκίνητο ή το σήμα της Ferrari του, απειλούμενος με πρόστιμο €10.000 για κάθε φωτογραφία ή βίντεο που θα εμφανίζεται μετά την έκδοση της απόφασης. 

Η απόφαση για τις φωτογραφίες και τα βίντεο είναι άμεσα εκτελεστή, παρόλο που ο Plein άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί την άνοιξη του 2021. 

node/40232

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η κοινή εταιρεία Stellantis που θα δημιουργηθεί θα είναι η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η Fiat Chrysler και η PSA αναμένεται να πάρουν την οριστική έγκριση της ΕΕ για τη συγχώνευσή τους ύψους €38 δις, μια κίνηση που θα δημιουργήσει την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. 

Το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισημοποιήσει τη δημιουργία της Stellantis, ενός ομίλου που προβλέπεται να αποκομήσει τεράστια κέρδη από κοινά δίκτυα πωλήσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ τα σχέδια προβλέπουν και ευρεία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Κϊνα και στη Γηραία Ήπειρο. 

Η συγχώνευση ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και θα ενώσει μάρκες όπως οι FΙΑΤ, Jeep, Dodge, Ram και Maserati με τις Peugeot, Opel και DS - ενώ στοχεύει σε ετήσιες περικοπές κόστους € 5 δις χωρίς να κλείσει εργοστάσια.

Για να μετριάσει τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες της ΕΕ, η PSA προσφέρθηκε να ενισχύσει την ιαπωνική αντίπαλη Toyota Motor Corp, με την οποία έχει μια κοινή επιχείρηση van, αυξάνοντας την παραγωγή και πωλώντας τα φορτηγά σε τιμή κόστους.

Η FCA και η PSA θα επιτρέψουν επίσης στους αντιπροσώπους τους σε ορισμένες πόλεις να επισκευάσουν ανταγωνιστικές μάρκες.

FCA και PSA δήλωσαν ότι ελπίζουν να ολοκληρώσουν τη συγχώνευση το πρώτο τρίμηνο του 2021. Μόλις τον περασμένο μήνα, η FCA και η PSA αναδιάρθρωσαν τους όρους της συμφωνίας τους για να εξοικονομήσουν χρήματα και αύξησαν τη στοχευμένη εξοικονόμηση κόστους λόγω της οικονομικής κρίσης λόγω του κορωνοϊού.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι περίπου το 40% της εξοικονόμησης θα προέλθει από έξοδα που σχετίζονται με προϊόντα, 40% από αγορές και 20% από άλλους τομείς, όπως μάρκετινγκ, πληροφορική και logistics.