Volvo: Δε θα εγκαταλείψουμε τα σεντάν και στέισον μοντέλα μας

Volvo: Δε θα εγκαταλείψουμε τα σεντάν και στέισον μοντέλα μας

Η Volvo επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει και στο μέλλον να κατασκευάζει σεντάν και στέισον μοντέλα παρά το γεγονός ότι οι SUV προτάσεις της αντιπροσωπεύουν το 75% των συνολικών πωλήσεών της.

Το Volvo XC60 πούλησε τη χρονιά που μας πέρασε περισσότερο απ’ ότι τα S60, V60, S90 και V90 μαζί!

Ο διευθύνων σύμβουλος της σουηδικής φίρμας, Håkan Samuelsson, δήλωσε σχετικά: «Οι εκδόσεις S και V παρά τη μέτρια εμπορική τους σταδιοδρομία δεν πρόκειται να καταργηθούν,τουναντίον, θα αντικατασταθούν με κάτι νέο και ακόμα πιο ελκυστικό για τους πελάτες μας. Χρειαζόμαστε τέτοιου είδους αμαξώματα στη γκάμα μας, ειδικά τώρα στη νέα ηλεκτρική εποχή. Δε γίνεται και για αεροδυναμικούς λόγους να παράγουμε μόνο ογκώδη SUV. Θα δείτε στο άμεσο μέλλον τι εννοώ και να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό».

Volvo c40

Όταν ρωτήθηκε αν το σχήμα του Volvo C40 Recharge θα είναι οδηγός για τα μελλοντικά σεντάν και στέισον αμαξώματα της εταιρείας ο Samuelsson δήλωσε: «Ναι και όχι. Τα εν λόγω μοντέλα θα είναι λιγότερο “boxy” στο μέλλον. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα φλερτάρουν με τα κουπέ. Η ενεργειακή απόδοση και φυσικά η αντίσταση του αέρα θα παίξει τεράστιο ρόλο στην αυτονομία και όχι μόνο των ηλεκτρικών οχημάτων».

Ο Samuelsson θα παραδώσει τη θέση του τον Μάρτιο στον Jim Rowan, αλλά δε θα εγκαταλείψει τον όμιλο καθώς θα αναλάβει πρόεδρος του Polestar Brand Performation EV. Η Volvo παράγει σήμερα 15.000 EV ετησίως αλλά το επόμενο έτος στόχος της είναι η παραγωγή να αυξηθεί σε 150.000 μονάδες ετησίως, ώστε να επιτύχει τον στόχο του 50% σε ταξινομήσεις ηλεκτρικών μοντέλων έως το το 2025.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube