Volkswagen: Τέλος οι σεντάν εκδόσεις για το Passat

Volkswagen: Τέλος οι σεντάν εκδόσεις για το Passat

Η Volkswagen φαίνεται πως κλείνει το κεφάλαιο της σεντάν έκδοσης του Passat βάζοντας τέλος στην παραγωγή του. Διατηρεί όμως ακόμα την πιο εμπορική του Wagon έκδοση.

Τα σεντάν συρρικνώνονται συνεχώς σε επίπεδο πωλήσεων υπό την πίεση των SUV, όμως μέχρι πρότινος το πρόβλημα δεν αφορούσε σε μεγάλο βαθμό σε ιστορικές προτάσεις με παράδοση ετών. Κάτι που όπως φαίνεται δεν ισχύει πια ούτε γι'αυτά αν αναλογιστούμε πως έρχεται το τέλος του Volkswagen Passat, ένα μοντέλο το οποίο βρίσκεται στην παραγωγή από το 1973 φτάνοντας μέχρι και την 8η γενιά του (B8).

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του Βρετανικού Autocar η Volkswagen σταμάτησε την παραγωγή της σεντάν έκδοσής του τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική, διατηρώντας ωστόσο τόσο το όνομα αυτό για τις Wagon εκδόσεις του, όσο και την ίδια την sedan κατηγορία με το παραπλήσιας αισθητικής VW Arteon, δύο μοντέλα με διαφορετικό όνομα που θα συνεχίσουν την πορεία τους στις αγορές.

VW Arteon

Με το τέλος του Passat όμως ανοίγει ο δρόμος για την πλήρως ηλεκτρική πρόταση με τέτοιο χαρακτήρα της VW, με το Aero B που βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης και αντλεί στοιχεία από το πρωτότυπο ID Vizzion του 2018, ένα μοντέλο που θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023.

VW ID Vizzion 2018

Τότε, οι πληροφορίες αναφέρουν, πως θα υπάρξει και μια ανανέωση για τα συμβατικά Passat Wagon και Arteon, όμως αργότερα θα υπάρξει και νέα γενιά για αμφότερα τα μοντέλα αυτά, η οποία θα χτιστεί σε μια εξελιγμένη MQB πλατφόρμα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube