Volkswagen: Συνεργασία με την Huawei για την αυτόνομη οδήγηση

Volkswagen: Συνεργασία με την Huawei για την αυτόνομη οδήγηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Manager Magazine, η Volkswagen επεξεργάζεται μια συμφωνία πολλών δις για την συνεργασία της με την Huawei στην ανάπτυξη της αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης.

Πρόσβαση στην τεχνολογία της Huawei πάνω στην αυτόνομη οδήγηση θέλει να αποκτήσει η Volkswagen σε μια συμφωνία πολλών δις. Οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει ανάμεσα στις δύο εταιρείες, με την VW να θέλει να επενδύσει σε αυτή έτσι ώστε να μπει δυνατά στο παιχνίδι της αυτόνομης οδήγησης.

Αυτή τη στιγμή, ο όμιλος VW είναι πίσω στην συγκεκριμένη τεχνολογία, με την Tesla -παρά τα όποια προβλήματα του Full Self Driving συστήματος- να αποτελεί τον πρωτοπόρο στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Η πιθανή συνεργασία της VW με την κινεζική Huawei θα τις εξασφαλίσει την υλοποίηση του πλάνου της που θέλει να αποκαλύπτει μέσα στο 2026 το Project Trinity, τη ναυαρχίδα της στα ηλεκτρικά μοντέλα που θα διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 και θα μπορεί να αναβαθμίζεται και στο επίπεδο 4 αυτής, όταν αυτό το επίπεδο εγκριθεί νομοθετικά.

VW Concept

Σύμφωνα με την Επικεφαλής των Νομικών Υπηρεσιών της Audi, Uta Klawitter, η ρύθμιση σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 θα πρέπει να αναμένεται το 2024 (τουλάχιστον στην Ευρώπη), ωστόσο πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά γύρω από τη νομοθεσία και τους κανόνες που σχετίζονται με αυτή την τεχνολογία.

Τέλος, η πιθανή συνεργασία των δύο εταιρειών, θα επιτρέψει στην VW να υλοποιήσει κάποια μεγάλα πλάνα της πάνω σε αυτή την τεχνολογία, όπως είναι για παράδειγμα το αυτόνομο ασθενοφόρο, η σύσταση εταιρειών μεταφοράς προσώπων με την χρήση οχημάτων αυτόνομης οδήγησης κ.α., αν και για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται να τελειοποιηθεί η τεχνολογία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube