Volkswagen: Το Συνδικάτο των εργαζομένων λέει «όχι» στο εργοστάσιο στην Τουρκία

Volkswagen: Το Συνδικάτο των εργαζομένων λέει «όχι» στο εργοστάσιο στην Τουρκία

«Δεν υπάρχει άμεση πίεση χρόνου για αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων» λέει εκπρόσωπος της διοίκησης της εταιρείας. 

Τα ισχυρά εργατικά συνδικάτα της Volkswagen δεσμεύθηκαν να εμποδίσουν το σχέδιο της εταιρείας να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο € 1,3 δισ. στην Τουρκία, μέχρι να σταματήσει η βία που προκλήθηκε από τη διασυνοριακή επίθεση της χώρας στη βόρεια Συρία.

«Θέλω να πω με σαφήνεια: Οι εκπρόσωποι του εργατικού δυναμικού αρνούνται να εγκρίνουν την επένδυση  όσο η Τουρκία προσπαθεί να επιτύχει τους πολιτικούς της στόχους με πόλεμο και βία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Συνδικάτου και μέλος του εποπτικού συμβουλίου της VW, Bernd Osterloh στο Bloomberg.

Η VW «πάγωσε» τον περασμένο μήνα την επένδυση μετά την κλιμάκωση της έντασης στη Συρία.

Το αρχικό σχέδιο προβλέπει ότι το εργοστάσιο (σ.σ.: όταν και αν κατασκευαστεί) θα έχει δυναμικότητα 300.000 αυτοκινήτων ετησίως και θα αποτελέσει τη βάση για την επέκταση της VW στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή. Το έργο θα αποτελέσει ορόσημο για τη χώρα να προσελκύσει ξένες επενδύσεις μετά από μια ταραγμένη οικονομική περίοδο που σημαοτοδοτήθηκε από μεγάλη ύφεση.

Οι μετοχές της Dogus Otomotiv, του διανομέα των οχημάτων VW στην Τουρκία, υποχώρησαν κατά 0,7% μετά το ρεπορτάζ του Bloomberg.

Η VW ανησυχεί για την πολιτική κατάσταση και παρακολουθεί τις εξελίξεις, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Frank Witter σε δημοσιογράφους την Τετάρτη. Δεν υπάρχει άμεση πίεση χρόνου για αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, πρόσθεσε. 

Ο Osterloh δήλωσε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές της VW, απαιτούν «περιβάλλον σταθερότητας και αξιοπιστίας».

Να σημειώσουμε ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν λόγο στις αποφάσεις της VW, καθώς κατέχουν το ήμισυ των εδρών του εποπτικού συμβουλίου και έχουν εκτεταμένα δικαιώματα αρνησικυρίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube