node/37104

Volkswagen: Ποια ηλεκτροκίνηση; Θα φτιάξουμε και Golf IX

Σύμφωνα με τον κύκλο ζωής του μοντέλου, η ένατη γενιά αναμένεται το 2027.

Μπορεί το Golf VIII μόλις να αποκαλύφθηκε, μπορεί τη Δευτέρα η VW να ξεκινά πανηγυρικά την παραγωγή του ηλεκτρικού ID.3, μπορεί η εταιρεία να «ρίχνει όλα τα λεφτά» στην ηλεκτροκίνηση, αλλά τα αυτοκίνητα με ορυκτά καύσιμα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν τουλάχιστον και τα επόμενα δέκα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό και οι δηλώσεις του Lars Hentschel,  ανώτατου στελέχους της VW, ο οποίος με την ευκαιρία της παρουσίασης του Golf VIII είπε ότι το 2030 η αυτοκίνηση δεν θα έχει πλήρως εξηλεκτριστεί.
Ως εκ τούτου δήλωσε πεπεισμένος ότι θα υπάρξει και ένατη γενιά Golf, την οποία υπολογίζει να παρουσιάζεται γύρω στο 2027 σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα ισχύοντα κύκλο ζωής του μοντέλου.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η όγδοη γενιά Golf δεν θα περιλαμβάνει στη γκάμα της αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, καθώς όσοι πλέον θέλουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα σε αυτήν την κατηγορία θα πρέπει να στραφούν στο νέο ID.3. Αντί του e-Golf , η όγδοη γενιά του μοντέλου περιλαμβάνει στη γκάμα της πέντε υβριδικές εκδόσεις.

Οι ήπιες υβριδικές εκδόσεις eTSI θα έχουν ιπποδύναμη 110 PS με τον 1.0 TSI και 130 ή 150 PS με τον 1.5 TSI προσφέροντας μειωμένη κατανάλωση κατά 10%. Η επαναφορτιζόμενη υβριδική eHybrιd με μπαταρία λιθίου 13 kWh, κινητήρα 1.4 TSI και αυτόματο κιβώτιο DSG 6 σχέσεων θα διατίθεται με απόδοση 204 PS ενώ το ισχυρότερο επαναφορτιζόμενο υβριδικό GTE θα έχει απόδοση 245 PS.

node/39166

Πήγε την Corvette για σέρβις και την βρήκε κατεστραμμένη

Η Chevrolet Corvette έπεσε από το ανυψωτικό μετά από λάθος των υπαλλήλων της αντιπροσωπείας.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Πήγε την Corvette για σέρβις και την βρήκε κατεστραμμένη

O Jake Miller από την Florida των ΗΠΑ, αγόρασε μια ολοκαίνουρια  Chevrolet C8 Corvette Z51 πριν από δύο μήνες. Όταν πήγε στην αντιπροσωπεία να παραλάβει το αυτοκίνητό του μετά από το πρώτο προγραμματισμένο service, αντίκρισε εικόνες καταστροφής.

Οι υπάλληλοι της αντιπροσωπείας είχαν τοποθετήσει με λάθος τρόπο το αυτοκίνητο στο ανυψωτικό, με αποτέλεσμα οι βραχίονες να σπάσουν τα μαρσπιέ και να προξενήσουν σημαντικές φθορές στο αμάξωμα του αυτοκινήτου προτού αυτό χτυπήσει με δύναμη στο έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια ολοκαίνουρια Chevrolet C8 Corvette τράκαρε λίγο μετά την παραλαβή της [video]

Ο ιδιοκτήτης έγραψε στο Instagram: «Ναι, αυτό είναι το αυτοκίνητό μου. Δεν ήθελα να το μοιραστώ δημόσια μέχρι η αντιπροσωπεία να διορθώσει αυτή την κατάσταση. Από ότι φαίνεται κάποιοι ηλίθιοι που εργάζονται στο τμήμα service αποφάσισαν να κερδίσουν κάτι από την δική μου ατυχία τραβώντας φωτογραφίες και δημοσιεύοντας τις στο διαδίκτυο χωρίς την δική μου έγκριση. Σε όλους τους ιδιοκτήτες C8, σας παρακαλώ σιγουρευτείτε πως η αντιπροσωπεία σας έχει πρόσβαση στο διάγραμμα που έχω επισυνάψει προτού αφήσετε το αυτοκίνητό σας στα χέρια τους.»

Η αντιπροσωπεία ανέλαβε να πληρώσει για το αυτοκίνητο που προφανώς θα καταλήξει σε κάποια μάντρα δημοπρασιών για επισκευή. Όσο για τον ιδιοκτήτη, αποφάσισε να περιμένει λίγο καιρό ακόμα για να αγοράσει την ισχυρότερη Corvette Z06 που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2021.

[Πηγή: jakeam3 μέσω autoevolution]

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yes, this is my car. I did not want this to to be shared publicly until after the dealer had the opportunity to correct this crappy situation. Apparently some idiots in their service department took it upon themselves to try and get some clout from my misfortune by taking pictures and sharing them with out my consent. To the fellow C8 owners, please ensure your dealer is aware of the diagram in the second picture before you leave your car with them.#LT2 #c8corvette #c8 #chevrolet #mishap #c8mishap #chevroletperformance #chevroletcorvette #stingray #stingraycorvette #jmspedalmax @team_corvette @thec8page @_c8corvette @thecorvettec8 @corvette_ambassador1953 @corvette @maxxperfectiondetailing @premiervinylworks

A post shared by Jake A Miller (@jakeam3) on

node/39165

Ford, Peugeot ή Honda, ποιο αντέχει περισσότερη ώρα χωρίς λάδι; [video]

Μια σκληρή δοκιμασία μέχρι "θανάτου" για τρία ταλαιπωρημένα οχήματα.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Ford, Peugeot ή Honda, ποιο αντέχει περισσότερη ώρα χωρίς λάδι; [video]

Μετά από το βίντεο με τις εκτός δρόμου περιπέτειες προσιτών μεταχειρισμένων που έγινε viral, Matt Watson του βρετανικού Carwow σκέφτηκε ακόμα μια δοκιμασία για τα ταλαιπωρημένα Peugeot 206 (1998-2006), Ford Focus MK2 (2004-2008) και Honda Civic MB Fastback (1997–2001) προτού τα αποχαιρετίσει για τελευταία φορά. Αφαίρεσε όλο το λάδι από τον κινητήρα και στη συνέχεια τα έθεσε σε λειτουργία για να διαπιστώσει ποιο θα αντέξει περισσότερη ώρα προτού "παραδώσει τα όπλα".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκτός δρόμου περιπέτειες με προσιτά μεταχειρισμένα [video]

Για να φτάσει την καταπόνηση του κινητήρα στα άκρα, ο παρουσιαστής έβαλε μια πέτρα στο γκάζι και των τριών αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα όταν τα έβαλε μπροστά να δουλεύουν στα κόκκινα.

Όπως θα δείτε, το Ford Focus είναι το πρώτο που παθαίνει καταστροφική βλάβη μετά από 20" λειτουργίας. Μετά από λίγο ακολουθεί το Peugeot 206 που μας αποχαιρετά στα 47". Η έκπληξη έχει να κάνει με την διάρκεια του αθάνατου Honda Civic την οποία δεν θα σας αποκαλύψουμε ώστε να έχει νόημα να δείτε και το βίντεο.

Για να προλάβουμε τα σχόλια των θεατών για την αναίτια καταστροφή τριών λειτουργικών αυτοκινήτων, πρέπει να σημειώσουμε πως τα μοντέλα αγοράστηκαν έναντι £600 (€688) και για τα τρία μαζί, ενώ μετά από τη συμμετοχή τους στο προηγούμενο βίντεο, προορίζονταν για την πρέσα. 

[Πηγή: Carwow]