Volkswagen: Ποια ηλεκτροκίνηση; Θα φτιάξουμε και Golf IX

Volkswagen: Ποια ηλεκτροκίνηση; Θα φτιάξουμε και Golf IX

Σύμφωνα με τον κύκλο ζωής του μοντέλου, η ένατη γενιά αναμένεται το 2027.

Μπορεί το Golf VIII μόλις να αποκαλύφθηκε, μπορεί τη Δευτέρα η VW να ξεκινά πανηγυρικά την παραγωγή του ηλεκτρικού ID.3, μπορεί η εταιρεία να «ρίχνει όλα τα λεφτά» στην ηλεκτροκίνηση, αλλά τα αυτοκίνητα με ορυκτά καύσιμα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν τουλάχιστον και τα επόμενα δέκα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό και οι δηλώσεις του Lars Hentschel,  ανώτατου στελέχους της VW, ο οποίος με την ευκαιρία της παρουσίασης του Golf VIII είπε ότι το 2030 η αυτοκίνηση δεν θα έχει πλήρως εξηλεκτριστεί.
Ως εκ τούτου δήλωσε πεπεισμένος ότι θα υπάρξει και ένατη γενιά Golf, την οποία υπολογίζει να παρουσιάζεται γύρω στο 2027 σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα ισχύοντα κύκλο ζωής του μοντέλου.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η όγδοη γενιά Golf δεν θα περιλαμβάνει στη γκάμα της αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, καθώς όσοι πλέον θέλουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα σε αυτήν την κατηγορία θα πρέπει να στραφούν στο νέο ID.3. Αντί του e-Golf , η όγδοη γενιά του μοντέλου περιλαμβάνει στη γκάμα της πέντε υβριδικές εκδόσεις.

Οι ήπιες υβριδικές εκδόσεις eTSI θα έχουν ιπποδύναμη 110 PS με τον 1.0 TSI και 130 ή 150 PS με τον 1.5 TSI προσφέροντας μειωμένη κατανάλωση κατά 10%. Η επαναφορτιζόμενη υβριδική eHybrιd με μπαταρία λιθίου 13 kWh, κινητήρα 1.4 TSI και αυτόματο κιβώτιο DSG 6 σχέσεων θα διατίθεται με απόδοση 204 PS ενώ το ισχυρότερο επαναφορτιζόμενο υβριδικό GTE θα έχει απόδοση 245 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube