Volkswagen: Παράνομες ρυθμίσεις και στους 3.0 TDI

Volkswagen: Παράνομες ρυθμίσεις και στους 3.0 TDI

Συνέχεια στο dieselgate της Volkswagen με την ανακάλυψη παράνομων μηχανισμών στον 3.0 TDI, τη στιγμή που η Ιταλία της επιβάλει πρόστιμο €5 εκατ.

Το σκάνδαλο dieselgate φαίνεται ότι δεν αφορά μόνο τους ντίζελ της Volkswagen με χωρητικότητα έως 2,0 lt, αφού αντίστοιχοι μηχανισμοί αλλοίωσης των μετρήσεων εντοπίστηκαν και στον 3.0 TDI.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild am Sonntag, οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ εντόπισαν τρεις μηχανισμούς αλλοίωσης της διαδικασίας μέτρησης εκπομπών ρύπων στον κινητήρα 3.0 TDI που εφοδιάζει μεταξύ άλλων τα Audi Q7, Volkswagen Touareg και Porsche Macan. Ένας από αυτούς φροντίζει ο κινητήρας να λειτουργεί με χαμηλές εκπομπές ρύπων μόνο τα πρώτα 22’ λειτουργίας του, αφού οι δοκιμές μέτρησης εκπομπών δεν διαρκούν περισσότερα από 20’.

Ό,τι έχει συμφωνηθεί μέχρι σήμερα μεταξύ της Volkswagen και των αρχών των ΗΠΑ δεν περιλαμβάνει και τα περίπου 85.000 αυτοκίνητα των Audi, Porsche και Volkswagen με τον 3.0 TDI που κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στελέχη της Audi θα συναντηθούν με τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ αύριο, 10 Αυγούστου, και από αυτή τη συνάντηση αναμένεται να προκύψει άλλο ένα μεγάλο χρηματικό πρόστιμο για την εταιρία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σχεδόν $15 δισ. θα κοστίσει το Dieselgate στη Volkswagen

Εν τω μεταξύ, στην από δω μεριά του Ατλαντικού, η επιτροπή ανταγωνισμού της Ιταλίας επέβαλε στον όμιλο Volkswagen πρόστιμο €5 εκατ. για την παραπληροφόρηση των καταναλωτών σχετικά με τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων του. Είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο που μπορεί να επιβάλει ο συγκεκριμένος φορέας, και η Volkswagen θα προσπαθήσει να το ακυρώσει στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας.

[Πηγή: Automotive News 1 & 2]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube