Volkswagen Group: Χρονιά-ρεκόρ στις πωλήσεις το 2019

Volkswagen Group: Χρονιά-ρεκόρ στις πωλήσεις το 2019

Το dieselgate αποτελεί πλέον μακρινό παρελθόν για τον Όμιλο Volkswagen που είχε ένα πολύ καλό 2019 φτάνοντας τα 11 εκατ. αυτοκίνητα.

Ο Όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να έχει ξεπεράσει περάσει το φράγμα των 11 εκατομμυρίων πωληθέντων αυτοκινήτων το 2019, καθώς του έλειπαν σχεδόν 30.000 πωλήσεις για να το κάνει. Οι παγκόσμιες πωλήσεις του έκλεισαν στα 10,97 εκατομμύρια. 

Πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη επίδοση καθώς σημείωσε άνοδο 1,3%, σε μια παγκόσμια αγορά που απέκλινε προς τα κάτω κατά 4%. Η επίδοσή του οφείλεται εν πολλοίς στις καλές πωλήσεις στην Κίνα (+0,4%), σε μια χρονιά που η σινική αγορά είχε απώλειες 7,5% σε σχέση με το 2018. Γερμανία και Νότιος Αμερική ήταν επίσης περιοχές ανάπτυξης για τον όμιλο το 2019.

Η αχίλλειος πτέρνα του ομίλου παραμένει η Βόρεια Αμερική, όπου οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,5%. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι το εκεί περιβάλλον είναι πιο περίπλοκο: «Εξάντληση» από το dieselgate που παραμένει πιο ανθεκτικό από ό,τι στην Ευρώπη, κατάλογος λιγότερο προσαρμοσμένος στην τοπική αγορά ειδικά για τη φίρμα της Volkswagen, ενισχυμένος ανταγωνισμός και πιστότητα των Αμερικανών σε τοπικά και ασιατικά εμπορικά σήματα.

Αρνητική πρεμιέρα όμως είχε η Škoda ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα: Οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 0,9%. Αντίθετα, η SEAT παρουσίασε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10%, ακριβώς εμπρός από την Porsche, η οποία φαίνεται να είναι πεισματικά ασταμάτητη. Ένας καλός οιωνός πριν από την άφιξη της Taycan, της οποίας οι υψηλές τιμές θα επιτρέψουν στην Porsche να διατηρήσει παράλληλα το υψηλό επίπεδο κερδοφορίας σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι απαραίτητα κάτι εύκολο στις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube