Volkswagen e-Golf: Θύμα της επιτυχίας του!

Volkswagen e-Golf: Θύμα της επιτυχίας του!

Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, η συνολική παραγωγή του Volkswagen e-Golf πριν αυτό συνταξιοδοτηθεί έχει σχεδόν πουληθεί.

Οι εμπορικοί τίτλοι τέλους για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Volkswagen e-Golf είναι πιο κοντά απ’ ό,τι αυτών της παραγωγής του. Το e-Golf, να θυμίσουμε, θα αντικατασταθεί το 2020 από το I.D., του οποίου η παραγωγής θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2019.

Η ηλεκτρική εκδοχή του μικρού οικογενειακού χάτσμπακ του Wolfsburg και καρδιά της γκάμας στη Volkswagen έπεσε θύμα της επιτυχίας του. Σχεδόν ξεπούλησε. Η συντριπτική πλειονότητα της παραγωγής έως την αντικατάσταση του μοντέλου έχει ήδη πουληθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: VW e-Golf

Ο πρόεδρος της γερμανικής φίρμας, Herbert Diess, δήλωσε μέσω δελτίου Τύπου ότι, «Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volkswagen ήταν τρεις φορές υψηλότερες το 2017 από ό,τι το 2016. Όλη η παραγωγή e-Golf έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες είναι έτοιμοι να περάσουν στο μπλοκ των EV, εάν η τιμή και το προϊόν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ΙΧήδων».



Υπενθυμίζουμε ότι το e-Golf πέρασε πέρυσι από τα 115 στα 136 άλογα. Η αυτονομία βελτιώθηκε επίσης από τα 190 στα 300 km. Στην ελληνική πραγματικότητα η διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων ήταν μόλις 300 ευρώ, με αυτό των 115 PS να στοιχίζει 38.500 ευρώ και το νέο των 136 PS 38.800 ευρώ. Στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης η διαφορά κυμάνθηκε από 1.000 έως 1.200 ευρώ, με την τιμή να διαμορφώνεται περίπου στις 39.500 ευρώ. Γι’ αυτές τις αγορές και με το δεδομένο ότι υπάρχει από στοιχειώδης έως καλή υποδομή, η νέα τιμή δεν αποθάρρυνε τους καταναλωτές –το αντίθετο, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Volkswagen: Αυτό είναι το κόστος του πλήρους εξηλεκτρισμού

Ο αντικαταστάτης του e-Golf, το I.D., που παρουσιάστηκε υπό μορφή πρωτοτύπου στο Mondial de l’Automobile, στο Παρίσι το 2016, θα ξεκινήσει ως μοντέλο παραγωγής τον Νοέμβριο του 2019. Λίγο πριν από το εμπορικό λανσάρισμά του που προγραμματίζεται για το 2020.



 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube