Volkswagen dieselgate: Έγκριση για αναβάθμιση λογισμικού σε 140.000 2λιτρα TDI

Volkswagen dieselgate: Έγκριση για αναβάθμιση λογισμικού σε 140.000 2λιτρα TDI

Οι διορθωτικές κινήσεις για τον 2λιτρο ντίζελ κινητήρα συνεχίζονται, με τις αρμόδιες υπηρεσίες στη Γερμανία να δίνουν το πράσινο φως.

Στον αντίποδα με τα προβλήματα που σχετίζονται με τους προμηθευτές της και την παραγωγή του Golf, η Volkswagen προχωράει με την αναβάθμιση του παράνομου λογισμικού ελέγχου των καυσαερίων του 2λιτρου TDI.

Η έγκριση γι’ αυτή την ενέργεια δόθηκε από τις γερμανικές αρχές κι έχει ισχύ σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, όπου σχεδόν 8,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν επηρεαστεί από το dieselgate. Από αυτά, μέσα στο 2016 έχουν ήδη κληθεί σχεδόν 5,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα, ενώ μερικά από αυτά μάλλον θα πρέπει να περιμένουν το 2017.

Δείτε ακόμα: Για αθέτηση συμβολαίων κατηγορούν τη VW οι προμηθευτές της

Παγκοσμίως, ο αριθμός των αυτοκινήτων που πρέπει να αναβαθμιστούν φτάνει τα 11 εκατομμύρια και τώρα σειρά έχουν οι 1.200άρηδες κινητήρες TDI, για τους οποίους οι διορθώσεις έχουν επίσης εγκριθεί.

Το μόνο που εκκρεμεί προς το παρόν είναι η αναβάθμιση του 1.6 TDI, που ως γνωστόν χρειάζεται αλλαγές και στα μηχανικά μέρη, επιπρόσθετα με την αναβάθμιση του λογισμικού.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube