Volkswagen: Δεν ψάχνουμε εναλλακτικές για το εργοστάσιο στην Τουρκία

Volkswagen: Δεν ψάχνουμε εναλλακτικές για το εργοστάσιο στην Τουρκία

Η VW είχε ανακοινώσει ότι «παγώνει» τη δημιουργία εργοστασίου έξω από τη Σμύρνη λόγω του πολέμου στη Συρία.

Το VW Group  δεν αναζητά εναλλακτικές τοποθεσίες για να κατασκευάσει το εργοστάσιο που είχε προγραμματίσει να φτιάξει έξω από τη Σμύρνη της Τουρκίας, καθώς ακόμη αξιολογεί την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική μας χώρα.
Τα παραπάνω αποτελούν δήλωση του επικεφαλής παραγωγής της VW, του Andreas Tostmann σε δημοσιογράφους.
Νωρίτερα μέσα στον μήνα, το Δ.Σ. του ομίλου VW ανέβαλε την οριστική απόφαση για δημιουργία μονάδας του ομίλου στη Σμύρνη, αντιδρώντας στην τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη βόρεια Συρία.

Μόλις στα τέλη Αυγούστου το Εποπτικό Συμβούλιο της VW είχε δώσει επί της αρχής το πράσινο φως να δημιουργηθεί στην πόλη Μανίσα (Μαγνησία) που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, το νέο εργοστάσιο του ομίλου για αυτοκίνητα που προορίζονται για τις αγορές της Ανατολικής και Νοτιονατολικής Ευρώπης. Στα μέσα Νοεμβρίου αναμένονταν η οριστική έγκριση. Οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις στις οποίες είχε εμπλακεί και ο τούρκος πρόεδρος Erdogan είχαν ουσιαστικά ολοκληρωθεί, με εξαίρεση ορισμένα φορολογικά ζητήματα. Το όλο θέμα θεωρούνταν λήξαν, η θυγατρική της VW είχε ήδη εγγραφεί αρχές Οκτωβρίου στα τουρκικά εμπορικά μητρώα. Ωστόσο μετά τη στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία το όλο εγχείρημα βρίσκεται πλέον στον αέρα.

«Το θέμα έχει παγώσει» είχε ανακοινώσει στις 16 Οκτωβρίου εκπρόσωπος της VW. Η τουρκική επίθεση στη Συρία οδηγεί σε μια «νέα εκτίμηση». Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να αναβάλει την οριστική απόφαση και παρακολουθεί «την υπόθεση πολύ προσεκτικά και με ανησυχία», δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος της εταιρείας. Πριν την ανακοίνωση είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Stephan Weil, μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου της VW, ο οποίος εκπροσωπεί ως πρωθυπουργός το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας όπου εδρεύει η μητρική εταιρεία του ομίλου. Το κρατίδιο ως δεύτερος βασικός μέτοχος της VW διαθέτει το απαιτούμενο ποσοστό ψήφων για να μπλοκάρει κάθε απόφαση.

Η ανακοίνωση αυτή είχε δώσει ελπίδες σε Βουλγαρία και Ρουμανία που από την αρχή διεκδικούσαν για λογαριασμό τους το εργοστάσιο, όμως τώρα η δήλωση του Tostmann βάζει «πάγο» στις οποίες ελπίδες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube