Volkswagen: Αύξηση στο μπόνους 2019 για τους εργαζόμενους

Volkswagen: Αύξηση στο μπόνους 2019 για τους εργαζόμενους

Οι αυξήσεις μπόνους βρίσκονται σε εξέλιξη στη VW. Ο γερμανικός όμιλος θα πληρώσει έξτρα περίπου €5.000 στους υπαλλήλους του για ένα εξαιρετικό έτος το 2019. Ήγουν, 4% περισσότερο από ό,τι το 2018, που επίσης ήταν αυξημένο έναντι του ’17.

wolfsburg VW hochhaus_und kraftwerk

Το μπόνους του 2018 ήταν ήδη εξαιρετικό για τους εργαζομένους της Volkswagen στη Γερμανία. Οι 100.000 υπάλληλοι έλαβαν 4.750 ευρώ σε πριμ, αύξηση 16% σε σύγκριση με το 2017. Αλλά και σε μια περίοδο που εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από δαπάνες που σχετίζονται με το σκάνδαλο dieselgate. Εφέτος, η Volkswagen θα καταβάλει 4.950 ευρώ στο προσωπικό της, ιδίως για να ανταμείψει τις «προσπάθειες» των εργαζομένων εν μέσω «αναταραχών στην παραγωγή».

Ωστόσο, η κατάσταση για το 2020 δεν προβλέπεται ρόδινη για το Wolfsburg: Ο κορωνοϊός, η παγκόσμια οικονομία και κυρίως οι διαφωνίες στη διευθύνουσα επιτροπή της εταιρείας κατά τη διάρκεια της περιόδου λανσαρίσματος της περίπλοκης ηλεκτρικής γκάμας ID είναι οι κύριες αιτίες. «Το λανσάρισμα του Golf είναι οτιδήποτε κάθε άλλο παρά ανέφελο και η κατάσταση δεν είναι και πολύ καλύτερη για το ID.3», δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου επιχειρήσεων Bernd Osterloh, ο οποίος εξηγεί ότι «αυτό που μου λείπει είναι συγκεκριμένες απαντήσεις από το διοικητικό συμβούλιο σε επείγουσες ερωτήσεις».

Οι ανησυχίες σχετικά με το λογισμικό στον σχεδιασμό του ID.3 είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τη Volkswagen που σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει επικοινωνιακά κατά τη διάρκεια του Euro μέσα σε λίγες εβδομάδες, εκμεταλλευόμενη τη δημοσιότητα της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Αλλά προσώρας, «η χρήση των δυνατοτήτων των γερμανικών εργοστασίων ειδικότερα χρειάζεται να βελτιωθεί», διευκρίνισε ο Osterloh.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube