Volkswagen: Από τον Ιανουάριο ξεκινούν οι ανακλήσεις για το dieselgate

Volkswagen: Από τον Ιανουάριο ξεκινούν οι ανακλήσεις για το dieselgate

Ο νέος CEO της εταιρείας Matthias Mueller ανακοίνωσε τον προγραμματισμό των ανακλήσεων για τη διόρθωση των αυτοκινήτων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Matthias Mueller γνωστοποίησε πως εάν όλα κυλίσουν με βάση τον ισχύοντα προγραμματισμό, οι ανακλήσεις των μοντέλων που σχετίζονται με το dieselgate θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2016 και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ωστόσο στις ΗΠΑ, θα πρέπει πρώτα να δοθεί έγκριση από τις αρχές προστασίας του Περιβάλλοντος και μετά να ξεκινήσουν. Σε μερικές περιπτώσεις οι τροποποιήσεις θα αφορούν μόνο στο λογισμικό του κινητήρα, ενώ σε άλλες ίσως να πρέπει να γίνουν αλλαγές και σε εξαρτήματα. Ό,τι κι εάν χρειαστεί όμως, δε θα υπάρξει κανένα κόστος για τον πελάτη.

Ο Mueller προσέθεσε επίσης ότι δεν πιστεύει πως εμπλέκονται πολλοί εργαζόμενοι στην υπόθεση που τόσο βλάπτει την εταιρεία, ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι ο προκάτοχός του ήταν ενήμερος για όλα αυτά. Κλείνοντας τη συνέντευξή του, είπε πως η Volkswagen δε χρειάζεται επανάσταση (revolution) αλλά εξέλιξη (evolution) ώστε να προχωρήσει. «Αυτή η κρίση ίσως και να είναι μια ευκαιρία να κάνουμε και μερικές διοικητικές αλλαγές. Όπως για παράδειγμα να είμαστε λιγότερο σύνθετοι, με αποκέντρωση αλλά και να δώσουμε στην κάθε εταιρεία του ομίλου μας περισσότερες ευθύνες», είναι τα λόγια του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube