Σκάνδαλο VW: Παραιτήθηκε ο Martin Winterkorn

Σκάνδαλο VW: Παραιτήθηκε ο Martin Winterkorn

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων και των επερχόμενων επιπτώσεων για τη VW

Παραιτήθηκε ο CEO της Volkswagen, Martin Winterkorn, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η παραίτησή του έρχεται ενώ έχει κορυφωθεί το σκάνδαλο της εταιρείας για την απάτη που είχε ως σκοπό την παραπλάνηση των ρυθμιστικών Αρχών και των καταναλωτών για τις εκπομπές ρύπων, στις ΗΠΑ.

Επίσημη ανακοίνωση από τον Winterkorn αναφέρει: «Ανοίγω το δρόμο για μια νέα αρχή. Είμαι σοκαρισμένος από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Πάνω απ’ όλα είμαι έκπληκτος που ένα παράπτωμα τέτοιου μεγέθους ήταν δυνατόν να γίνει μέσα στο Group VW.

«Ως CEO, αναλαμβάνω την ευθύνη για τις ανωμαλίες που βρέθηκαν σε κινητήρες ντίζελ και ως εκ τούτου ζήτησα από το Εποπτικό Συμβούλιο να συμφωνήσει στον τερματισμό της θητείας μου ως CEO του Volkswagen Group. Το κάνω αυτό για το καλό της εταιρείας, αν και δεν πιστεύω ότι έχω υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα ο ίδιος.

«Η Volkswagen χρειάζεται μια καινούργια αρχή – και σε ό,τι αφορά το προσωπικό. Ανοίγω το δρόμο για τη νέα αυτή αρχή με την παραίτησή μου.

«Πάντα είχα ως κίνητρο την επιθυμία μου να υπηρετήσω αυτή την εταιρεία, ειδικά τους πελάτες και τους εργαζομένους της. Η Volkswagen ήταν, είναι και θα είναι πάντα η ζωή μου.

«Η διαδικασία ξεκαθαρίσματος και διαφάνειας θα πρέπει να συνεχιστεί. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ξανακερδηθεί η εμπιστοσύνη. Είμαι πεπεισμένος ότι το Group VW και η ομάδα του θα ξεπεράσουν αυτή τη βαθειά κρίση».

Ο προσωρινός πρόεδρος του Group VW, Berthold Huber, δήλωσε: «Ο κ. Winterkorn εργάστηκε σκληρά για τη VW και θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για τις προσπάθειές του τα τελευταία 10 χρόνια, όπως επίσης για την προθυμία του να αναλάβει την ευθύνη σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση.

«Για να αποφύγω τη φημολογία, θα ήθελα να πω ότι θα μιλήσουμε για τον διάδοχό του την Παρασκευή το νωρίτερο».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube