Valentino Balboni: Πώς κρύφτηκε από την αστυνομία στο εργοστάσιο της Lamborghini

Valentino Balboni: Πώς κρύφτηκε από την αστυνομία στο εργοστάσιο της Lamborghini

Μια περιπέτεια του αρχιδοκιμαστή της Lamborghini όπως την περιγράφει ο Matteo Ortenzi.

Είναι γνωστό, πως ο Valentino Balboni, ένας από τους δημοφιλέστερους οδηγούς δοκιμών εξέλιξης στον κόσμο με θητεία 40 ετών στη Lamborghini, οδηγούσε οριακά γρήγορα στους επαρχιακούς δρόμους της Sant'Agata. Δεν είναι λίγα άλλωστε τα βίντεο και οι μαρτυρίες που τον παρουσιάζουν να αναπτύσσει ιλιγγιώδεις ταχύτητες με πρωτότυπα της Lamborghini μέσα στους στενούς επαρχιακούς δρόμους της γύρω περιοχής. Αυτό που δε γνωρίζαμε όμως είναι το πώς κατάφερνε να γλιτώσει από τους αστυνομικούς της τροχαίας οι οποίοι ναι μεν έδειχναν επιείκεια λόγω της φύσεως του επαγγέλματος του δράστη, αλλά δεν ήταν δυνατό να κάνουν πάντα τα στραβά μάτια!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Valentino Balboni: Συνέντευξη με το ζωντανό θρύλο της Lamborghini

Ένα ενδιαφέρον περιστατικό συνάντησης του Balboni με την αστυνομία, έλαβε χώρα πριν από αρκετά χρόνια, όταν ο Matteo Ortenzi, που σήμερα εργάζεται ως CEO της Lamborghini για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (APAC), ήταν υπεύθυνος των οικονομικών του εργοστασίου στη Sant'Agata. Όπως περιέγραψε στο αυστραλέζικο περιοδικό Wheels: «Ήμουν στη δουλειά όταν ο Balboni εμφανίστηκε μπροστά από το εργοστάσιο, πήγαινε πολύ γρήγορα. Πήρε το αυτοκίνητο και το οδήγησε στο πίσω μέρος των εγκαταστάσεων.»

Στη συνέχεια, ένα περιπολικό της αστυνομίας έφτασε στην πύλη, και ένας εξαγριωμένος αστυνομικός ζήτησε να δει τον Balboni. Ο Ortenzi του είπε πως ο Valentino δεν είχε πάει στη δουλειά εκείνη την ημέρα, και τότε έλαβε μια αποστομωτική απάντηση: «Ο αστυνομικός μου είπε πως ήταν πρώτος σε μια ουρά από αυτοκίνητα όταν είδε τον Balboni να προσπερνά ολόκληρο το κομβόι με πάνω από 200 km/h.»

Παρόλο που το όργανο της τάξης δήλωνε με σιγουριά πως είδε τον Balboni, ο Ortenzi επέμεινε πως πρέπει να έγινε κάποιο λάθος, καλύπτοντας το συνάδελφό του. Μετά από λίγη ώρα και αφού δεν έβγαζε άκρη, ο αστυνομικός συνέχισε το δρόμο του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η θρυλική Lamborghini Countach, στα χέρια του θρύλου Valentino Balboni [video]

Όπως παραδέχεται ο Ortenzi: «Φυσικά, στις μέρες μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο και να τη γλιτώσουμε. Όλα πρέπει να γίνονται με το νόμο». Να θυμίσουμε πως ο Valentino Balboni συνταξιοδοτήθηκε το 2008 μετά από 40 χρόνια στη Lamborghini ως προσωπική επιλογή του Ferruccio Lamborghini.

[Πηγή: WhichCar.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube