Trump: Θα εξαφανίσω τις Mercedes από τους δρόμους των ΗΠΑ

Trump: Θα εξαφανίσω τις Mercedes από τους δρόμους των ΗΠΑ

Επιμένει να επιβάλει φόρο έως και 25% στα εισαγόμενα από την ΕΕ αυτοκίνητα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump στοχεύει στο να οδηγήσει εκτός των ΗΠΑ τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ανέφερε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Wirtschaftswoche, σύμφωνα με το οποίο ο Trump είπε στον Γάλλο πρόεδρο Macron πως θέλει να σταματήσει τις Mercedes-Benz να περιφέρονται στη Νέα Υόρκη. 

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ελέγχουν το 90% της αμερικανικής αγοράς πολυτελών οχημάτων, με την BMW να είναι ιδιοκτήτρια των εμπορικών σημάτων Rolls-Royce και BMW ενώ η Daimler έχει την Mercedes-Benz και η Volkswagen ελέγχει τις Bentley, Bugatti, Porsche και Audi.

Η κυβέρνηση του Trump ξεκίνησε εμπορικές έρευνες για το κατά πόσο οι εισαγωγές οχημάτων έχουν πλήξει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. 

Επικαλούμενο αρκετούς Ευρωπαίους και Αμερικανούς διπλωμάτες, που δεν κατονομάζονται, στο σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρεται πως ο Trump δήλωσε στον Macron τον Απρίλιο ότι θα εμμείνει στην εμπορική του πολιτική για τόσο καιρό ώστε να μην κυκλοφορούν πια μοντέλα της Mercedes-Benz στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. 

Εντός της ΕΕ, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. 

[Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ]


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube