Τρελός με «γουρούνα» γκρεμίζει μοτοσικλετιστή της τροχαίας [video]

Τρελός με «γουρούνα» γκρεμίζει μοτοσικλετιστή της τροχαίας [video]

Και μάλιστα επίτηδες, μετά από δύο προσπάθειες. Κι αυτό συνέβη όχι σε καμία Ρωσία, αλλά στη Φιλανδία!

Αν είσαι πάνω σε δυο τροχούς, είσαι εκτεθειμένος ακόμα κι αν εκπροσωπείς το νόμο και την τάξη.

Σε μια σύγκρουση δίκυκλου με τετράτροχο, αυτός που θα χάσει την ισορροπία του και θα βγει χαμένος είναι κατά κανόνα ο δικυκλιστής. Γι’ αυτό και οι μοτοσικλετιστές, όσο ευέξαπτοι κι αν είναι, έχουν μάθει να δίνουν τόπο στην οργή για να τη βγάζουν καθαρή.

Οι μοτοσικλετιστές της αστυνομίας όμως δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια. Το καθήκον τους είναι να σταματούν τους παραβάτες, δεν μπορούν να περιμένουν να σταματήσουν οι παραβάτες μόνοι τους, ακούγοντας τη φωνή της… συνείδησής τους. Πρέπει να τους αναγκάσουν.

Όμως το μόνο ατού που έχουν στα χέρια τους είναι το κύρος της στολής τους. Αν ο παραβάτης το αγνοήσει, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Στην περίπτωσή μας, δύο Φιλανδοί μοτοσικλετιστές της τροχαίας κλήθηκαν να επέμβουν όταν ένας αναβάτης τετράτροχης «γουρούνας» θεάθηκε να οδηγεί επικίνδυνα κάνοντας ζιγκ-ζαγκ σε δημόσιο δρόμο με μεγάλη ταχύτητα. Οι αστυνομικοί έπρεπε να τον σταματήσουν έγκαιρα και χωρίς να χτυπήσει ή να κινδυνεύσει κανείς.

Ο ένας από τους μοτοσικλετιστές θέλησε να τον περάσει και να μπει μπροστά του για να δείξει ότι τον παρακολουθούν. Καθώς η παράβαση ήταν πταίσμα, δεν φανταζόταν ότι ο παραβάτης θα αντιδρούσε επιθετικά. Μεγάλο λάθος.

Με μία κίνηση - ή μάλλον με δύο αφού ο αστυνομικός άντεξε την πρώτη – ο αναβάτης του quad κατάφερε να μετατρέψει ένα πρόστιμο σε μακρόχρονη φυλάκιση. Χτύπησε τη μοτοσικλέτα κι έριξε τον αστυνομικό. Και δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το έκανε κατά λάθος, αφού φαίνεται καθαρά στο video ότι έκανε δύο προσπάθειες.

Με δεδομένη τη σφοδρότητα του ατυχήματος, κάλλιστα θα μπορούσε να κατηγορηθεί και για απόπειρα φόνου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν ύποπτος, όμως έτσι κι αλλιώς ο αστυνομικός έπρεπε να κάνει πίσω μετά την πρώτη προσπάθεια του παραβάτη να τον ρίξει. Τότε όμως, τι αστυνομικός θα ήταν;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube