Τρελά λεφτά για το Nissan Skyline R34 GT-R από το Fast & Furious 4

Τρελά λεφτά για το Nissan Skyline R34 GT-R από το Fast & Furious 4

To Nissan Skyline R34 GT-R που οδηγούσε ο αδικοχαμένος Paul Walker στην ταινία Fast & Furious 4, πωλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams έναντι του αστρονομικού ποσού των 1,357 εκατ. δολαρίων.

Ένα από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα του franchise, το Nissan Skyline R34 GT-R που οδηγούσε ο Paul Walker στο Fast & Furious 4, δημοπρατήθηκε από τον οίκο Bonhams.

Όπως καλά μαντέψατε, το ποσό για το οποίο πωλήθηκε είναι αστρονομικό. Συγκεκριμένα, το διάσημο Skyline R34 GT-R βαμμένο σε χρώμα Bayside Blue πωλήθηκε έναντι 1,357 εκατ. δολαρίων!

Nissan Skyline R34 GT-R

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βγήκε από το εργοστάσιο το 2000 και έφτασε στα χέρια της Universal Film Studios αφού υπέστη μετατροπές από την Κaizo Industries, βάση των προσωπικών προτιμήσεων του Paul Walker.

Ως αποτέλεσμα, απέκτησε roll cage, εξάτμιση Nismo NE-1, intercooler της Turbonetics, ένα PC εγκατεστημένο στο ταμπλό και αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα της OMP που παραμένουν ρυθμισμένα στη θέση οδήγησης του αδικοχαμένου ηθοποιού.

Nissan Skyline R34 GT-R

Eξωτερικά, πατάει σε ζάντες Volk Racing RE30, ενώ μετά από επιλογή του Paul Walker το GT-R δεν διακοσμήθηκε με αυτοκόλλητα έτσι ώστε να τονίζεται το χρώμα του.

To GT-R εμφανίζεται στην ταινία διασχίζοντας τους δρόμους του Los Angeles και του Mεξικού με τον Paul Walker πίσω από το τιμόνι. Ωστόσο, για τις σκηνές δράσης, όπως εκείνη που το αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες η ομάδα παραγωγής χρησιμοποίησε έξι ρέπλικες.

Nissan Skyline R34 GT-R

Τέσσερις από αυτές ήταν πισωκίνητα GT-R, μια έκρυβε από κάτω της ένα buggy και η τελευταία ήταν ένα αυτοκίνητο με ειδικά σχεδιασμένη καμπίνα για τα εσωτερικά πλάνα.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το Nissan Skyline R34 GT-R είναι πλήρως λειτουργικό, πέρασε αρκετό καιρό ως μουσειακό έκθεμα και έρχεται μαζί με το αντίγραφο του συμβολαίου ενοικίασής του από τη Universal Pictures.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube