Τραγωδία με δύο νεκρούς σε δοκιμές εξέλιξης ενός υβριδικού αυτοκινήτου στην Ιταλία

Τραγωδία με δύο νεκρούς σε δοκιμές εξέλιξης ενός υβριδικού αυτοκινήτου στην Ιταλία

Δύο Ιταλοί ερευνητές έχασαν τη ζωή τους από εγκαύματα 3ου βαθμού, όταν το πρωτότυπο VW Polo TDI που οδηγούσαν τυλίχθηκε στις φλόγες σε αυτοκινητόδρομο στη Νάπολη!

Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, το όχημα οδηγούσε η 66χρονη Maria Prati και συνοδηγός ήταν ο 25χρονος συνάδελφός της, Fulvio Filance, αμφότεροι μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας της Ιταλίας (CNR).

Το πρότζεκτ για το ηλιακό υβριδικό αυτοκίνητο ήταν χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι συγκεκριμένοι ερευνητές, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα τους, έτρεχαν εδώ και μήνες στην Ιταλία ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε ως στόχο τη μετατροπή ενός αυτοκινήτου με ντίζελ κινητήρα σε ηλιακό υβριδικό. Η ονομασία του προγράμματος ήταν... «LIFE-SAVE».

Το VW Polo TDI στο οποίο επέβαιναν οι δυο άτυχοι ερευνητές, διέθετε πέραν του ντίζελ κινητήρα, δυο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στον πίσω άξονα, μια μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα ευμεγέθες ηλιακό πάνελ στην οροφή του. 

Fiat Grande Punto

Σύμφωνα με με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, το όχημα εξερράγη ενώ κινούνταν στον περιφερειακό δρόμο της Νάπολης και τυλίχτηκε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στις φλόγες.

Η Maria Prati υπέστη εγκαύματα στο 90% του σώματος της και υπέκυψε στα τραύματά της λίγες ώρες αφού διακομίσθει στο νοσοκομείο, ενώ ο 25χρονος Fulvio Filance πάλεψε μερικές ώρες παραπάνω αλλά τελικά δεν κατάφερε ούτε αυτός να επιβιώσει. 

Ο εισαγγελέας της Νάπολης, έχει δώσει εντολή να ξεκινήσει έρευνα για το ατύχημα εξετάζοντας το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ τη δική του έρευνα θα διεξάγει εσωτερικά και το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών ούτως ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Το έτερο όχημα του πρότζεκτ, ένα Fiat Grande Punto, δεσμεύτηκε για να εξεταστεί ενδελεχώς από τις αρμόδιες αρχές.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube