Τoyota: Ξεπέρασε σε πωλήσεις την GM στις ΗΠΑ!

Τoyota: Ξεπέρασε σε πωλήσεις την GM στις ΗΠΑ!

Η Toyota είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που εκθρονίζει έπειτα από 90 χρόνια τη GM από την κορυφή των πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Ο ομιλος GM, από το 1931 όπου και ξεπέρασε σε πωλήσεις την Ford στην αμερικανική αγορά, δεν είχε χάσει ποτέ τα ηνιά μέχρι τώρα. Το 2021 όμως η Toyota κατάφερε αυτό που μέχρι πρότινος φάνταζε αδύνατο. Να πουλήσει περισσότερα μοντέλα στις ΗΠΑ από τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες! 

Η Toyota πώλησε 2,3 εκατ. οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021, σε σύγκριση με τα 2,2 εκατ. της GM! Οι πωλήσεις του αμερικανικού ομίλου μειώθηκαν κατά 13% τη χρονιά που μας πέρασε, σε αντίθεση με τη Toyota που αύξησε το μερίδιο της κατά 10%. Η Ford ακολούθησε με 2,04 εκατ.

toyota 

Η έλλειψη ημιαγωγών έπαιξε σημαντικό ρόλο, με την ιαπωνική φίρμα να αποδεικνύει στην πράξη ότι διαχειρίστηκε καλύτερα το συγκεκριμένο πρόβλημα, έχοντας αυτοκίνητα διαθέσιμα προς πώληση κάτι που αναμφίβολα έπαιξε σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα. 

Η GM δήλωσε χθες, ότι αναμένει μεγάλη άνοδο στις πωλήσεις της το νέο έτος, σημειώνοντας μάλιστα ότι οι ταξινομήσεις στις ΗΠΑ τη νέα χρονιά θα ξεπεράσουν τα 16 εκατ. μοντέλα. Στον αντίποδα, ο αντιπρόεδρος της Toyota στις Ηνωμένες Πολιτείες, Jack Hollis, ανέφερε τα εξής: «Είμαστε ευγνώμωνες για τους πιστούς πελάτες μας, αλλά ποτέ σαν εταιρεία δεν είναι προτεραιτότητα μας ή σκοπός μας να μαστε στην κορυφή. Εκεί μας οδηγούν οι πελάτες μας και εφόσον αυτό γίνεται με τη συγκατάθεση τους, τότε όλα είναι καλά».

Μάλιστα, η Toyota δεν προτίθεται να εκμεταλλευτεί διαφημιστικά αυτό το σπάνιο επίτευγμα στην αγορά των ΗΠΑ αφού όπως ξεκαθάρισε ο Hollis, το προωθητικό πλάνο της εταιρείας παραμένει αμετάβλητο!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube